Recept
Sesampanerad kycklingfilé med goda tillbehör

Antal personer:
Tillagningstid: 30min
Ingredienser
- 600 g Tvådelad kycklingfilé
- 4 port. Klyftpotatis
- 0.5 dl Krossad ananas
- 2 dl Gräddfil
- 2 krm Sambal oelek
- 0.5 dl Tonfisk på burk, fint hackad
- 0.5 st Kruka koriander, hackad
- 1 dl Sesamfrön
- 3 st Tomater, tärnade
- 0.5 st Gurka, tärningar
- 1 st Mango, tärningar
- 250 g Mozzarella, tärnad
- Salt och peppar
Tillagning:
-
Tillaga klyftpotatisen enligt anvisning eller gör egna klyftpotatis i ugn.
-
Blanda ananas, gräddfil, sambal oelek, tonfisk och koriander. Smaka av med lite salt.
-
Blanda tomaten, gurkan, mangon och mozzarellan i en skål med olivolja. Salta och peppra.
-
Panera kycklingskivorna i sesamfrön och stek på medelhög värme tills de blivit gyllenbruna.
-
Servera direkt med klyftpotatis, sås och sallad.
Liknande recept
Läs mer om Sesamstekt kycklingfilé med bulgur
Sesamstekt kycklingfilé med bulgur
Läs mer om Basilika & mandelbakad Tvådelad kycklingfilé m. olivfrittata
Basilika & mandelbakad Tvådelad kycklingfilé m. olivfrittata
Läs mer om Rosmarinstekt kycklingfilé med bulgursallad med vattenmelon & fetaost
Rosmarinstekt kycklingfilé med bulgursallad med vattenmelon & fetaost
Läs mer om Parmesanpanerad kycklingfilé med grönkålspesto & sötpotatis
Parmesanpanerad kycklingfilé med grönkålspesto & sötpotatis
Läs mer om Paprikafyllda kycklingrullader med pepparsås
Paprikafyllda kycklingrullader med pepparsås
Läs mer om Tvådelad kycklingfilé i asiatisk marinad & nudelsallad
Tvådelad kycklingfilé i asiatisk marinad & nudelsallad
Läs mer om Mannerströms Kycklingbröst med äpple och calvados
Mannerströms Kycklingbröst med äpple och calvados
Läs mer om Kycklingfilé i Mousserande Vin
Kycklingfilé i Mousserande Vin
Läs mer om Dubbel Majskycklingbröstfilé med salsiccia, rosmarin, vitlök och råstekt potatis
Dubbel Majskycklingbröstfilé med salsiccia, rosmarin, vitlök och råstekt potatis
Läs mer om Apelsinsmörfilé