Souvlaki kyckling med tomat & bönsallad samt fetaost
Ingredienser
- 500 g Kycklinginnerfilé
- 3 st Vitlöksklyftor, pressade
- Olivolja
- 2 msk Oregano
- 0.5 st Citron, pressad saft
- 8 st Tomater, gärna både gula och röda
- 2 st Gul lök
- 400 g Stora vita bönor, kokta och sköljda
- 3 msk Rödvinsvinäger
- 1 msk Honung (el. socker)
- 3 msk Oliv- eller rapsolja
- 1 st Citron
- 200 g Fetaost
- 2 st Vitlöksklyftor
- Baguette i skivor
Tillagning:
-
Strimla innerfilén och marinera den med pressad vitlök, olja, oregano och citronsaft. Låt stå i kylen tills det är dags för tillagning.
-
Gör salladen genom att skära tomater och lök i ganska grova bitar.
-
Häll av bönorna och blanda med tomat/lök. Slå över olja, vinäger och smaka av med salt, peppar och honung.
-
Stek kycklingen och rosta under tiden baguette skivorna. När de är färdiga och fortfarande varma, halvera en vitlöksklyfta och gnid in i brödskivorna, salta och peppra lätt.
-
Fördela sallad på tallrikarna och smula fetaost över. Lägg kycklingen på tallrikarna och servera.
-
Servera gärna en skål med dina favoritoliver till! Tips: Har du mer tid, gör potatisklyftor i ugnen som tillbehör. Eller varför inte lite tzatziki?
Liknande recept
Läs mer om Lingonkyckling
Lingonkyckling
Läs mer om Kycklingtagliatelle
Kycklingtagliatelle
Läs mer om Kycklingsoppa med champinjoner
Kycklingsoppa med champinjoner
Läs mer om Kycklingfyllda Tortillas
Kycklingfyllda Tortillas
Läs mer om Kycklingfilé med örter
Kycklingfilé med örter
Läs mer om Ugnsgratinerad kycklingfilé med soltorkade tomater, oliver & basilika
Ugnsgratinerad kycklingfilé med soltorkade tomater, oliver & basilika
Läs mer om Grillad Tvådelad filé m. grillade medelhavsgrönsaker
Grillad Tvådelad filé m. grillade medelhavsgrönsaker
Läs mer om Grillad Tvådelad filé m. grillad banan, lime, chili och ingefärapuré
Grillad Tvådelad filé m. grillad banan, lime, chili och ingefärapuré
Läs mer om Gryta med chili, apelsin & vitt vin
Gryta med chili, apelsin & vitt vin
Läs mer om Citronglacerade kycklingskivor med Quinoasallad