Antal personer:
Tillagningstid: 50min
Ingredienser
- 450 g Kycklingfärs
- En skvätt olivolja och en klick smör för stekning
- 1 st Gul lök, finhackad
- 2 st Vitlöksklyftor, finhackade
- 2 st Selleristjälkar, finhackade
- 2 st Morötter, tärnade
- 1 st Nypa fänkålsfrön
- 4 msk Tomatpuré
- 1 dl Vitt vin
- 4 dl Kycklingbuljong
- 1 st Kvist rosmarin
- Salt och peppar
- Riven parmesanost
Tillagning:
-
Hetta upp smör och olivolja. Fräs selleri, morot, lök, vitlök och fänkålsfrön på medelvärme. Tillsätt kycklingfärs och stek tills den är klar.
-
Tillsätt sedan tomatpuré och rör till den karamelliserats.
-
Häll i vinet och låt koka ner. Tillsätt buljong och rosmarinkvist och sjud i ca 40 min. Späd ut med lite vatten vid behov.
-
Koka pastan al dente i saltat vatten. Servera med riven parmesanost.
Liknande recept
Läs mer om Ugnsgratinerad kycklingtaco
Ugnsgratinerad kycklingtaco
Läs mer om Sesampanerade kycklingbiffar med koriander, soyavinaigrette och stekt grönsaksris.
Sesampanerade kycklingbiffar med koriander, soyavinaigrette och stekt grönsaksris.
Läs mer om Kycklingwallenbergare
Kycklingwallenbergare
Läs mer om Kycklingsoppa med curryfärs
Kycklingsoppa med curryfärs
Läs mer om Kycklingköttbullar med pressad potatis och gräddsås
Kycklingköttbullar med pressad potatis och gräddsås
Läs mer om Kycklingfiléspett med citronyoghurt & cashewbönsallad
Kycklingfiléspett med citronyoghurt & cashewbönsallad
Läs mer om Chicken kebab i pitabröd
Chicken kebab i pitabröd
Läs mer om Grillad kycklingbröstinnerfilé med tabouleh
Grillad kycklingbröstinnerfilé med tabouleh
Läs mer om Chicken Drumsticks med Tropisk salsa
Chicken Drumsticks med Tropisk salsa
Läs mer om Chicken Drumsticks med Thailändsk potatissallad