Recept
Tomat- och getostgratinerad kycklingcannelloni med bladspenat

Antal personer:
Tillagningstid: 40min
Ingredienser
- 600 g Kycklinglårfilé
- 1 tsk Oregano
- 1 st Vitlöksklyfta, pressad
- 70 g Bladspenat
- 12 st Förkokta lasagneplattor eller färska plattor.
- 2 dl Grädde
- 2 dl Mjölk
- Maizena strö
- 100 g Getostrulle
- 3 dl Färdigsmaksatt tomatsås
Tillagning:
-
Stek kycklingen i lite smör, ta i oreganon och pressad vitlök. Ta i bladspenaten på slutet och låt fräsa med 1 minut.
-
Fördela kycklingfyllningen på pastaplattorna och rulla ihop. Smörj en ugnsfast form och lägg skarven nedåt.
-
Koka upp grädde och mjölk, red av med lite maizena till såskonsistens. Koka under omrörning. Smula ner getosten, smaka av med salt och peppar.
-
Bred tomatsåsen över cannellonin och därefter getostsåsen ovanpå. Gratinera i ugnen på 225°C i ca 30 min.
-
Servera med rucola och tomatsallad
Liknande recept
Läs mer om Helrostad vitlöks- och paprikasmörad majskyckling med krämig tomatrisoni
Helrostad vitlöks- och paprikasmörad majskyckling med krämig tomatrisoni
Läs mer om Solbackakyckling
Solbackakyckling
Läs mer om Parmesan & pankopanerad kyckling med ljummen tomatsallad
Parmesan & pankopanerad kyckling med ljummen tomatsallad
Läs mer om Kycklingrullader med bacon & parmesan
Kycklingrullader med bacon & parmesan
Läs mer om Festgratäng med blå och gröna druvor
Festgratäng med blå och gröna druvor
Läs mer om Basilika & mandelbakad Tvådelad kycklingfilé m. olivfrittata
Basilika & mandelbakad Tvådelad kycklingfilé m. olivfrittata
Läs mer om Kycklingfilé med oliv och grönsaksröra
Kycklingfilé med oliv och grönsaksröra
Läs mer om Helstekt majskyckling med rostad sallad av grönkål, potatis, dill, valnötter & broccoli
Helstekt majskyckling med rostad sallad av grönkål, potatis, dill, valnötter & broccoli
Läs mer om Helstekt majskyckling med citron och timjanglace, rostad vitlöksgrädde, tomat, sparris och lök
Helstekt majskyckling med citron och timjanglace, rostad vitlöksgrädde, tomat, sparris och lök
Läs mer om Glaserade Majskycklingben med frisk kålsallad