Recept
Trädgårdskyckling

Här använder vi vad trädgården har att erbjuda.
Tillagningstid:
Antal personer:
Tillagningstid: 30min
Ingredienser
- 4 st Kycklingbröstfiléer
- 1.5 msk Smör
- 1 tsk Salt
- 1 krm Svartpeppar
- 1 dl Hönsbuljong
- 1 st Purjolök
- 1 st Äpple
- 1 dl Röda vinbär
- 0.5 dl Persilja
- Koriander eller annan örtkrydda
Tillagning:
-
Bryn kycklingen runt om i hälften av smöret i en stekpanna. Salta och peppra. Lägg över i en låg, vid gryta.
-
Häll på buljongen och låt kycklingen eftersteka under lock i 10-15 min.
-
Skölj och strimla purjolöken. Skala äpplet och skär i tändsticksstrimlor. Fräs lök och äpple i lite smör. Lägg över i kycklingpannan.
-
Strö över vinbär, persilja och koriander (el. annan örtkrydda).
-
Låt allt sjuda i 2-3 min. Servera med kokt potatis.
Liknande recept
Läs mer om Ugnsbakad bröstfilé med bakade betor och vispat citrus- och fänkålssmör
Ugnsbakad bröstfilé med bakade betor och vispat citrus- och fänkålssmör
Läs mer om Teriyaki kyckling med spenat & mango-sallad St. Agur och sesampotatis
Teriyaki kyckling med spenat & mango-sallad St. Agur och sesampotatis
Läs mer om Parmesan och rosmaringratinerad kycklingbröstfilé med tomatbrässerad zuccini och potatisgratäng
Parmesan och rosmaringratinerad kycklingbröstfilé med tomatbrässerad zuccini och potatisgratäng
Läs mer om Paprikafyllda kycklingrullader med pepparsås
Paprikafyllda kycklingrullader med pepparsås
Läs mer om Kycklingfilé i krämig sås med bandspagetti
Kycklingfilé i krämig sås med bandspagetti
Läs mer om Korvspäckad kycklingfilé med garlic rise
Korvspäckad kycklingfilé med garlic rise
Läs mer om Krämig kycklingpasta med skogs- champinjoner, parmesanost och vitt vin
Krämig kycklingpasta med skogs- champinjoner, parmesanost och vitt vin
Läs mer om Ugnsgratinerad kycklingfilé med soltorkade tomater, oliver & basilika
Ugnsgratinerad kycklingfilé med soltorkade tomater, oliver & basilika
Läs mer om Grillad Tvådelad filé m. citrusgrillad spetskål & honungsyoghurt
Grillad Tvådelad filé m. citrusgrillad spetskål & honungsyoghurt
Läs mer om Kyckling i ugn med smak av grönpeppar