Recept
Trädgårdskyckling
Här använder vi vad trädgården har att erbjuda.
Tillagningstid:
Antal personer:
Tillagningstid: 30min
Ingredienser
- 4 st Kycklingbröstfiléer
- 1.5 msk Smör
- 1 tsk Salt
- 1 krm Svartpeppar
- 1 dl Hönsbuljong
- 1 st Purjolök
- 1 st Äpple
- 1 dl Röda vinbär
- 0.5 dl Persilja
- Koriander eller annan örtkrydda
Tillagning:
-
Bryn kycklingen runt om i hälften av smöret i en stekpanna. Salta och peppra. Lägg över i en låg, vid gryta.
-
Häll på buljongen och låt kycklingen eftersteka under lock i 10-15 min.
-
Skölj och strimla purjolöken. Skala äpplet och skär i tändsticksstrimlor. Fräs lök och äpple i lite smör. Lägg över i kycklingpannan.
-
Strö över vinbär, persilja och koriander (el. annan örtkrydda).
-
Låt allt sjuda i 2-3 min. Servera med kokt potatis.
Liknande recept
Läs mer om Teriyaki kyckling med svamp, salladslök & picklad gurka
Läs mer om Teriyaki kyckling med svamp, salladslök & picklad gurka
Teriyaki kyckling med svamp, salladslök & picklad gurka
Läs mer om Färskostfylld kycklingbröstfilé med pepparrot och äpple
Läs mer om Färskostfylld kycklingbröstfilé med pepparrot och äpple
Färskostfylld kycklingbröstfilé med pepparrot och äpple
Läs mer om Sambalfilé
Läs mer om Sambalfilé
Sambalfilé
Läs mer om Tvådelad kycklingfilé i asiatisk marinad & nudelsallad
Läs mer om Tvådelad kycklingfilé i asiatisk marinad & nudelsallad
Tvådelad kycklingfilé i asiatisk marinad & nudelsallad
Läs mer om Mangokyckling
Läs mer om Mangokyckling
Mangokyckling
Läs mer om Kycklingfilé med vinsmör
Läs mer om Kycklingfilé med vinsmör
Kycklingfilé med vinsmör
Läs mer om Kycklingfilé med Avokadosås
Läs mer om Kycklingfilé med Avokadosås
Kycklingfilé med Avokadosås
Läs mer om Gryta med chili, apelsin & vitt vin
Läs mer om Gryta med chili, apelsin & vitt vin
Gryta med chili, apelsin & vitt vin
Läs mer om Citronglacerade kycklingskivor med Quinoasallad
Läs mer om Citronglacerade kycklingskivor med Quinoasallad
Citronglacerade kycklingskivor med Quinoasallad
Läs mer om Asiatisk kyckling och nudelsoppa med ingefära, shitake och purjolök
Läs mer om Asiatisk kyckling och nudelsoppa med ingefära, shitake och purjolök