Recept
Ugnsgratinerad kyckling med saffran
Med smaker som hör julen till på ett enkelt och gott sätt. Servera med ris och/eller smörstekt grönkål.
Tillagningstid:
Antal personer:
Tillagningstid: 30min
Ingredienser
- 4 st Kycklingbröstfiléer
- Salt och peppar
- 2 dl Crème fraiche
- 2 msk Mjölk
- 0.5 g Saffran (el. ½-1 tsk gurkmeja)
- 1 tsk Dragon
- 1 dl Riven ost
Tillagning:
-
Lägg filéerna i en ugnsfast form. Salta och peppra.
-
Rör samman crème fraiche, saffran (eller gurkmeja), dragon och riven ost i en skål
-
Bred blandningen över köttet och stek i ugn, 175°C 25 min.
-
Servera ris och färgglada grönsaker till.
Liknande recept
Läs mer om Öl- och örtmarinerad Kycklingbröstfilé
Läs mer om Öl- och örtmarinerad Kycklingbröstfilé
Öl- och örtmarinerad Kycklingbröstfilé
Läs mer om Kycklingfilé med ädelost och hasselnötter
Läs mer om Kycklingfilé med ädelost och hasselnötter
Kycklingfilé med ädelost och hasselnötter
Läs mer om Kycklingfilé med soltorkade tomater & mozzarella
Läs mer om Kycklingfilé med soltorkade tomater & mozzarella
Kycklingfilé med soltorkade tomater & mozzarella
Läs mer om Kycklingfilé med grönsaksgratäng
Läs mer om Kycklingfilé med grönsaksgratäng
Kycklingfilé med grönsaksgratäng
Läs mer om Korvspäckad kycklingfilé med garlic rise
Läs mer om Korvspäckad kycklingfilé med garlic rise
Korvspäckad kycklingfilé med garlic rise
Läs mer om Inbakad fylld filé
Läs mer om Inbakad fylld filé
Inbakad fylld filé
Läs mer om Herrgårdsfilé
Läs mer om Herrgårdsfilé
Herrgårdsfilé
Läs mer om Fylld kycklingfile med gorgonzola
Läs mer om Fylld kycklingfile med gorgonzola
Fylld kycklingfile med gorgonzola
Läs mer om Ungsgratinerad kyckling med rökt sidfläsk
Läs mer om Ungsgratinerad kyckling med rökt sidfläsk
Ungsgratinerad kyckling med rökt sidfläsk
Läs mer om Festkyckling i Portvin
Läs mer om Festkyckling i Portvin