Recept
Pesto med blandade örter, miso och rostade nötter

En god pesto som tillbehör till en god grillmiddag hör till. Eller varför inte blanda den i pasta och servera till grillad kyckling.
En riktigt umamibomb som passar till det mesta!
Tillagningstid:
Antal personer:
Tillagningstid: 10min
Ingredienser
- 1 pkt Marinerade kycklinglårfiléer Green Chili BBQ
- 75 g Rostad mandel
- 1 dl Olivolja
- 1.5 msk Vit miso
- 2 st Vitlöksklyftor
- 50 g Blandade örter (blad, t.ex. basilika, persilja, oregano)
- Salt
- 0.5 st Citron, saft
Tillagning:
-
Mixa samman alla ingredienser till en slät pesto.
-
Smaka av med salt och förvara i lufttät burk i kylskåp med lite olivolja på ytan. Där håller den 1-2 veckor.
Liknande recept
Läs mer om Fluffig moussaka med potatis, aubergine och tomat
Fluffig moussaka med potatis, aubergine och tomat
Läs mer om Panzanella med tomat, grillad paprika, rostad mandel och basilika
Panzanella med tomat, grillad paprika, rostad mandel och basilika
Läs mer om Fetaostkräm med chili och oregano
Fetaostkräm med chili och oregano
Läs mer om Sallad med grillade pickles, dill, fänkål, krutonger och yoghurtdressing
Sallad med grillade pickles, dill, fänkål, krutonger och yoghurtdressing
Läs mer om Tomat- och bönröra
Tomat- och bönröra
Läs mer om Salladsklyftor med blue cheese-dressing och bacon
Salladsklyftor med blue cheese-dressing och bacon
Läs mer om Grillad kyckling med sötpotatissallad med apelsinvinägrett
Grillad kyckling med sötpotatissallad med apelsinvinägrett
Läs mer om Somrig potatissallad
Somrig potatissallad
Läs mer om Kryddsmör Espanol
Kryddsmör Espanol
Läs mer om Grillad kycklinglårfilé med couscous & tomat-russin relish (salsa)