Recept
Pesto med blandade örter, miso och rostade nötter
En god pesto som tillbehör till en god grillmiddag hör till. Eller varför inte blanda den i pasta och servera till grillad kyckling.
En riktigt umamibomb som passar till det mesta!
Tillagningstid:
Antal personer:
Tillagningstid: 10min
Ingredienser
- 1 pkt Marinerade kycklinglårfiléer Green Chili BBQ
- 75 g Rostad mandel
- 1 dl Olivolja
- 1.5 msk Vit miso
- 2 st Vitlöksklyftor
- 50 g Blandade örter (blad, t.ex. basilika, persilja, oregano)
- Salt
- 0.5 st Citron, saft
Tillagning:
-
Mixa samman alla ingredienser till en slät pesto.
-
Smaka av med salt och förvara i lufttät burk i kylskåp med lite olivolja på ytan. Där håller den 1-2 veckor.
Liknande recept
Läs mer om Panzanella med tomat, grillad paprika, rostad mandel och basilika
Panzanella med tomat, grillad paprika, rostad mandel och basilika
Läs mer om Loaded potatoes med picklad lök, getost och chili
Loaded potatoes med picklad lök, getost och chili
Läs mer om Mac ´n cheese med ostbågar, koriander & salladslök
Mac ´n cheese med ostbågar, koriander & salladslök
Läs mer om Krämig potatissallad med jalapeño, pumpakärnor och parmesan
Krämig potatissallad med jalapeño, pumpakärnor och parmesan
Läs mer om Hasselbackspotatis med rosmarin, citron & vitlök
Hasselbackspotatis med rosmarin, citron & vitlök
Läs mer om Coleslaw
Coleslaw
Läs mer om Sommarsnabb bearnaisesås
Sommarsnabb bearnaisesås
Läs mer om Potatissallad med bakade betor och getost
Potatissallad med bakade betor och getost
Läs mer om Kryddsmör Espanol
Kryddsmör Espanol
Läs mer om Grillad Kyckling med lök & vaxbönsallad Dijonaisse