Recept
Basilika & mandelbakad Tvådelad kycklingfilé m. olivfrittata
En härlig örtblandning läggs på kycklingfilén och tillagas i ugnen och serveras med Frittata och så goda rödbetor som har lagats i ugn.
Tillagningstid:
Antal personer:
Tillagningstid: 30min
Ingredienser
- 600 g Tvådelad kycklingfilé
- 4 st Ägg
- 2 msk Tapenade
- 0.5 dl Vispgrädde
- 2 st Skivor vitt bröd
- 2 msk Parmesan, fint riven
- 1 st Vitlöksklyfta, pressad
- 0.5 dl Flagad mandel
- 2 tsk Torkad basilika
- 30 g Smält smör
- 500 g Rödbetor, skalade och skurna i grova bitar
- 2 dl Crème fraiche
- 0.5 st Kruka gräslök, hackad
Tillagning:
-
Blanda ägg, tapenade och vispgrädde, smaka av med lite peppar. Grädda smeten i en stor stekpanna, gärna teflon. Grädda ovansidan färdig i ugn på 200°C med grillelement. Låt svalna.
-
Mixa vitt bröd, riven parmesan, vitlök, mandel och smält smör till en kryddpasta, smaka av med lite salt och peppar.
-
Lägg kycklingskivorna i en smörad form och klappa på örtblandningen. Stek i ugn på 180°C i ca 10 min.
-
Blanda rödbetorna med matoljan, salta och peppra. Lägg på en plåt och rosta på en plåt i ugn på 225°C i ca 30 min.
-
Blanda crème fraichen med gräslöken och smaka ev. av med lite citron.
-
Servera direkt med Frittata, rödbetorna och crème fraichen.
Liknande recept
Läs mer om Hel timjan- och citronmajskyckling med rostad purjopotatis
Läs mer om Hel timjan- och citronmajskyckling med rostad purjopotatis
Hel timjan- och citronmajskyckling med rostad purjopotatis
Läs mer om Helrostad majskyckling med smörbakad spetskål och chorizostekt svamp
Läs mer om Helrostad majskyckling med smörbakad spetskål och chorizostekt svamp
Helrostad majskyckling med smörbakad spetskål och chorizostekt svamp
Läs mer om Ugnsbakad bröstfilé med bakade betor och vispat citrus- och fänkålssmör
Läs mer om Ugnsbakad bröstfilé med bakade betor och vispat citrus- och fänkålssmör
Ugnsbakad bröstfilé med bakade betor och vispat citrus- och fänkålssmör
Läs mer om Indonesisk kycklinggratäng
Läs mer om Indonesisk kycklinggratäng
Indonesisk kycklinggratäng
Läs mer om Festgratäng med blå och gröna druvor
Läs mer om Festgratäng med blå och gröna druvor
Festgratäng med blå och gröna druvor
Läs mer om Sesampanerad kycklingfilé med goda tillbehör
Läs mer om Sesampanerad kycklingfilé med goda tillbehör
Sesampanerad kycklingfilé med goda tillbehör
Läs mer om Helstekt majskyckling med rostad sallad av grönkål, potatis, dill, valnötter & broccoli
Läs mer om Helstekt majskyckling med rostad sallad av grönkål, potatis, dill, valnötter & broccoli
Helstekt majskyckling med rostad sallad av grönkål, potatis, dill, valnötter & broccoli
Läs mer om Helstekt majskyckling med citron och timjanglace, rostad vitlöksgrädde, tomat, sparris och lök
Läs mer om Helstekt majskyckling med citron och timjanglace, rostad vitlöksgrädde, tomat, sparris och lök
Helstekt majskyckling med citron och timjanglace, rostad vitlöksgrädde, tomat, sparris och lök
Läs mer om Hel Majskyckling med syrlig kålsallad & sojamajonnäs
Läs mer om Hel Majskyckling med syrlig kålsallad & sojamajonnäs
Hel Majskyckling med syrlig kålsallad & sojamajonnäs
Läs mer om Glaserade Majskycklingben med frisk kålsallad
Läs mer om Glaserade Majskycklingben med frisk kålsallad