Recept
			Basilika & mandelbakad Tvådelad kycklingfilé m. olivfrittata
 
			
				En härlig örtblandning läggs på kycklingfilén och tillagas i ugnen och serveras med Frittata och så goda rödbetor som har lagats i ugn. 			
							
					Tillagningstid: 				
						
				
Antal personer:
	
	
	
		
		
	 
									
						Tillagningstid: 30min					
							
			Ingredienser
- 600 g Tvådelad kycklingfilé
- 4 st Ägg
- 2 msk Tapenade
- 0.5 dl Vispgrädde
- 2 st Skivor vitt bröd
- 2 msk Parmesan, fint riven
- 1 st Vitlöksklyfta, pressad
- 0.5 dl Flagad mandel
- 2 tsk Torkad basilika
- 30 g Smält smör
- 500 g Rödbetor, skalade och skurna i grova bitar
- 2 dl Crème fraiche
- 0.5 st Kruka gräslök, hackad
Tillagning:
- 
	Blanda ägg, tapenade och vispgrädde, smaka av med lite peppar. Grädda smeten i en stor stekpanna, gärna teflon. Grädda ovansidan färdig i ugn på 200°C med grillelement. Låt svalna. 
- 
	Mixa vitt bröd, riven parmesan, vitlök, mandel och smält smör till en kryddpasta, smaka av med lite salt och peppar. 
- 
	Lägg kycklingskivorna i en smörad form och klappa på örtblandningen. Stek i ugn på 180°C i ca 10 min. 
- 
	Blanda rödbetorna med matoljan, salta och peppra. Lägg på en plåt och rosta på en plåt i ugn på 225°C i ca 30 min. 
- 
	Blanda crème fraichen med gräslöken och smaka ev. av med lite citron. 
- 
	Servera direkt med Frittata, rödbetorna och crème fraichen. 
 
				Liknande recept
 Läs mer om Hel timjan- och citronmajskyckling med rostad purjopotatis
		Läs mer om Hel timjan- och citronmajskyckling med rostad purjopotatis
	
	
		
			Läs mer om Hel timjan- och citronmajskyckling med rostad purjopotatis
		
		
Hel timjan- och citronmajskyckling med rostad purjopotatis
 Läs mer om Hel Majskyckling i gryta
		Läs mer om Hel Majskyckling i gryta
	
	
		
			Läs mer om Hel Majskyckling i gryta
		
		
Hel Majskyckling i gryta
 Läs mer om Tomat- och getostgratinerad kycklingcannelloni med bladspenat
		Läs mer om Tomat- och getostgratinerad kycklingcannelloni med bladspenat
	
	
		
			Läs mer om Tomat- och getostgratinerad kycklingcannelloni med bladspenat
		
		
Tomat- och getostgratinerad kycklingcannelloni med bladspenat
 Läs mer om Festgratäng med blå och gröna druvor
		Läs mer om Festgratäng med blå och gröna druvor
	
	
		
			Läs mer om Festgratäng med blå och gröna druvor
		
		
Festgratäng med blå och gröna druvor
 Läs mer om Sesampanerad kycklingfilé med goda tillbehör
		Läs mer om Sesampanerad kycklingfilé med goda tillbehör
	
	
		
			Läs mer om Sesampanerad kycklingfilé med goda tillbehör
		
		
Sesampanerad kycklingfilé med goda tillbehör
 Läs mer om Kycklingfilé med oliv och grönsaksröra
		Läs mer om Kycklingfilé med oliv och grönsaksröra
	
	
		
			Läs mer om Kycklingfilé med oliv och grönsaksröra
		
		
Kycklingfilé med oliv och grönsaksröra
 Läs mer om Helstekt majskyckling med citron och timjanglace, rostad vitlöksgrädde, tomat, sparris och lök
		Läs mer om Helstekt majskyckling med citron och timjanglace, rostad vitlöksgrädde, tomat, sparris och lök
	
	
		
			Läs mer om Helstekt majskyckling med citron och timjanglace, rostad vitlöksgrädde, tomat, sparris och lök
		
		
Helstekt majskyckling med citron och timjanglace, rostad vitlöksgrädde, tomat, sparris och lök
 Läs mer om Helstekt Majskyckling med apelsin, peppar, pumpa och lök
		Läs mer om Helstekt Majskyckling med apelsin, peppar, pumpa och lök
	
	
		
			Läs mer om Helstekt Majskyckling med apelsin, peppar, pumpa och lök
		
		
Helstekt Majskyckling med apelsin, peppar, pumpa och lök
 Läs mer om Hel ugnsrostad majskyckling med sparris och hollandaisesås med mandel & olivolja
		Läs mer om Hel ugnsrostad majskyckling med sparris och hollandaisesås med mandel & olivolja
	
	
		
			Läs mer om Hel ugnsrostad majskyckling med sparris och hollandaisesås med mandel & olivolja
		
		
Hel ugnsrostad majskyckling med sparris och hollandaisesås med mandel & olivolja
 Läs mer om Glaserade Majskycklingben med frisk kålsallad
		Läs mer om Glaserade Majskycklingben med frisk kålsallad
	
	
		
			Läs mer om Glaserade Majskycklingben med frisk kålsallad
		
		
