BBQ-Chicken Club Sandwich
Ingredienser
- 600 g Marinerad tvådelad filé grillkrydda med glaze
- 8 st Skivor kalkonbacon (Ingelsta kalkon)
- 8 st Skivor surdeg
- 2 dl Majonnäs
- 0.5 st Isbergshuvud
- 2 st Tomater
Tillagning:
-
Grilla kycklingbröstfiléerna på medelhög värme tills de är klara eller har en innertemp av 72°C. Pensla filéerna med glazen mot slutet av grillningen om du använder vår färdigmarinerade kycklingfilé.
-
Grilla kalkonbaconskivorna tills de får fin färg och är krispiga. Grilla till sist surdegsbrödsskivorna.
-
Skölj salladen och bryt loss bladen. Skiva tomaterna i lagom tjocka skivor.
-
Bre en generös majonnäsklick på en grillad brödskiva. Lägg ut ett kycklingbröst och lägg två kalkonskivor ovanpå. Fortsätt med salladen och tomaten och lägg en till brödskiva som lock på.
-
Pressa ned sandwichen med handen så den blir sammansatt. Dela mackan på hälften med en vass kniv och stick ner en tandpetare om den behöver hållas samman.
Liknande recept
Läs mer om Krämiga vita bönor med tahini, vitlök och citron
Krämiga vita bönor med tahini, vitlök och citron
Läs mer om Grillad sparris i soja-fläder-dressing
Grillad sparris i soja-fläder-dressing
Läs mer om Hasselbackspotatis med rosmarin, citron & vitlök
Hasselbackspotatis med rosmarin, citron & vitlök
Läs mer om Tomat- och bönröra
Tomat- och bönröra
Läs mer om Sparrisrisotto med citron och pecorino
Sparrisrisotto med citron och pecorino
Läs mer om Potatissallad med bakade betor och getost
Potatissallad med bakade betor och getost
Läs mer om Kycklingshawarma på grillad kyckling
Kycklingshawarma på grillad kyckling
Läs mer om Grillfilé Sandwich med tomat & coleslaw
Grillfilé Sandwich med tomat & coleslaw
Läs mer om Grillade kycklingfiléer med bakad minipotatis à la Provencale
Grillade kycklingfiléer med bakad minipotatis à la Provencale
Läs mer om Grillade kycklingburgare med ananas-salsa och halloumi