Canneloni med spenat, basilika och grillad kyckling
Ingredienser
- 4 st Grillad kycklingfilé grillkrydda, skurna i mindre bitar
- 200 g Färska lasagneplattor
- 200 g Ricottaost
- 200 g Frusen spenat
- 100 g Mozzarellaost
- 2 dl Parmesanost, rinriven
- 1 burk Krossade tomater
- 2 st Gula lökar, finhackade
- 2 st Vitlöksklyftor, finhackade
- 2 st Tomater, skivade
- 2 st Basilikakvistar, hackade
- Olivolja till stekning
- Salt och peppar
Tillagning:
-
Svetta löken och vitlöken i olivoljan i en kastrull i 2 minuter, slå på den krossade tomaten och låt puttra i 20 minuter under omrörning. Smaka av såsen med salt och peppar.
-
Värm spenaten i en kastrull eller micro tills den är helt smält, blanda i rícottaosten och kycklingen, smaka av med salt och peppar.
-
Bred ut pastaplattorna och fördela ut spenatfyllningen i nedre kanten, rulla ihop till jämna rullar och skär cannellonin så att det blir 1 dm långa. Lägg dem bredvid varandra i en ugnsfast form.
-
Häll på tomatsåsen i ett jämt lager över rullarna och fördela ut tomatskivorna och mozzarellaosten över såsen. Avsluta med att strö över parmesanosten och basilikan.
-
Ställ in formen i ugnen på 180 grader i ca 25 minuter.
-
Servera cannellonin med en sallad och ett gott fullkornsbröd.
Liknande recept
Läs mer om Mannerströms Kycklinglasagne
Mannerströms Kycklinglasagne
Läs mer om Kycklingfilé med örter
Kycklingfilé med örter
Läs mer om Kycklingfilé med oliv och grönsaksröra
Kycklingfilé med oliv och grönsaksröra
Läs mer om Kycklingfilé med grönsaksgratäng
Kycklingfilé med grönsaksgratäng
Läs mer om Kycklingfilé med curry och äpple
Kycklingfilé med curry och äpple
Läs mer om Kycklingfilé med bacon- och purjolöksås
Kycklingfilé med bacon- och purjolöksås
Läs mer om Ugnsgratinerad kyckling med saffran
Ugnsgratinerad kyckling med saffran
Läs mer om Herrgårdsfilé
Herrgårdsfilé
Läs mer om Grönsaksfyllda filéer med morotssås
Grönsaksfyllda filéer med morotssås
Läs mer om Fylld kycklingfile med gorgonzola