Recept
Citronrostade majskycklingklubbor m vitkålstzatziki
Här serveras det en variant på tzatziki med vitkål istället.
Tillagningstid:
Antal personer:
Tillagningstid: 50min
Ingredienser
- 4 st Majskycklingklubbor
- 2 st Citron, rivet skal
- 2 st Vitlöksklyftor, rivna
- 0.25 st Vitkålshuvud, fint strimlat
- 1 dl Turkisk yoghurt
- 5 st Rädisor, tunt skivade
- 2 st Kvistar dill, plockade
- 600 g Potatis, gärna färskpotatis
- 2 st Kvistar rosmarin
- 2 st Kvistar timjan
- 2 st Kvistar salvia
- Olivolja
- Salt och peppar
Tillagning:
-
Peta in citronskalet och lite av vitlöken innanför skinnet på kycklingen, vänd dem i olivolja och salta och peppra. Stek dem i ugnen på 175 grader i ca 40 minuter.
-
Skär potatisen i mindre bitar och lägg dem på en plåt, vänd dem med olivoljan och örterna, salta och peppra. Stek potatisen i ugn samtidigt som kycklingen tills de är gyllenbruna.
-
Blanda kålen med yoghurt, dill, vitlök, rädisor och smaka av med salt och peppar.
-
Servera klubborna med den ugnsstekta potatisen och tzatzikin.
-
På sommaren är det ännu godare att grilla kycklingen på grillen med massor av örter i grillkolen.
Liknande recept
Läs mer om Vitlöksmarinerade majskycklingklubbor m. avokadodipp o sallad
Läs mer om Vitlöksmarinerade majskycklingklubbor m. avokadodipp o sallad
Vitlöksmarinerade majskycklingklubbor m. avokadodipp o sallad
Läs mer om Ugnstekt Majskycklingklubba med jordärtskocka, dragon & mandel
Läs mer om Ugnstekt Majskycklingklubba med jordärtskocka, dragon & mandel
Ugnstekt Majskycklingklubba med jordärtskocka, dragon & mandel
Läs mer om Stekt majskycklingbröstfilé m cocktailtomater, fetaost, tapenade
Läs mer om Stekt majskycklingbröstfilé m cocktailtomater, fetaost, tapenade
Stekt majskycklingbröstfilé m cocktailtomater, fetaost, tapenade
Läs mer om Spett av majskycklinglårfilé med honung, soja, sesam, vitlök och svamp
Läs mer om Spett av majskycklinglårfilé med honung, soja, sesam, vitlök och svamp
Spett av majskycklinglårfilé med honung, soja, sesam, vitlök och svamp
Läs mer om Majskycklinglårfilé med pasta
Läs mer om Majskycklinglårfilé med pasta
Majskycklinglårfilé med pasta
Läs mer om Kycklingköttbullar med parmesan, persilja, vitlök och citron i tomatsås
Läs mer om Kycklingköttbullar med parmesan, persilja, vitlök och citron i tomatsås
Kycklingköttbullar med parmesan, persilja, vitlök och citron i tomatsås
Läs mer om Helstekt majskyckling med citron och timjanglace, rostad vitlöksgrädde, tomat, sparris och lök
Läs mer om Helstekt majskyckling med citron och timjanglace, rostad vitlöksgrädde, tomat, sparris och lök
Helstekt majskyckling med citron och timjanglace, rostad vitlöksgrädde, tomat, sparris och lök
Läs mer om Hel Majskyckling med syrlig kålsallad & sojamajonnäs
Läs mer om Hel Majskyckling med syrlig kålsallad & sojamajonnäs
Hel Majskyckling med syrlig kålsallad & sojamajonnäs
Läs mer om Dubbel Majskycklingbröstfilé med salsiccia, rosmarin, vitlök och råstekt potatis
Läs mer om Dubbel Majskycklingbröstfilé med salsiccia, rosmarin, vitlök och råstekt potatis
Dubbel Majskycklingbröstfilé med salsiccia, rosmarin, vitlök och råstekt potatis
Läs mer om Asiatisk taco med majskycklingfärs
Läs mer om Asiatisk taco med majskycklingfärs