Dubbelbröst av majskyckling med honung, nötter, cidersås & spenat
Ingredienser
- 2 st Dubbel majskycklingbröstfilé med skinn
- 1 dl Honung
- 1 msk Äppelcidervinäger
- 1 dl Nötter, lätt rostade (pistage, mandel, valnöt)
- 4 st Timjankvistar
- 1 st Äpple, tärnat
- 1 st Gul lök, finhackad
- 3 dl Äppelcider, torr
- 3 dl Kalvbuljong
- 2 dl Vispgrädde + 0,5 dl vispad grädde till servering
- 2 l Bladspenat, färsk
- 2 st Bananschalottenlökar, finhackade
- 100 g Smör
- Salt
Tillagning:
-
Krydda dubbelbrösten med salt och peppar och stek det gyllene på båda sidor i smör. Tillsätt honung och vinäger och baka i ugn 150°C till en innertemp. 72°C. Ös med honung då och då så att den får fin glasering. Ta ut kycklingen ur ugnen och låt vila. Toppa med nötter.
-
Sås: Fräs äpple, lök och timjan gyllene i smör. Tillsätt äppelcider och koka ihop tills hälften återstår. Tillsätt kalvbuljong och koka ihop igen tills hälften återstår. Tillsätt grädden och koka i ca 5 min och sila av såsen ner i en ny kastrull. Smaka av med salt och red ev. såsen.
-
Vid servering vänd ned 0,5 dl lättvispad grädde i såsen för fin melering.
-
Fräs spenaten ca 1 min i smör tillsammans med finhackad schalottenlök. Krydda med salt. Servera kycklingen med spenaten och ev. rostad potatis.
Liknande recept
Läs mer om Bräserad majskycklingfilé med het majskräm och stringfries
Bräserad majskycklingfilé med het majskräm och stringfries
Läs mer om Parmesanpanerad majskycklingbröstfilé med krämig polenta och vitlöksbakade tomater
Parmesanpanerad majskycklingbröstfilé med krämig polenta och vitlöksbakade tomater
Läs mer om Toast på majskycklingfilé med chorizo, spenat och pocherat ägg
Toast på majskycklingfilé med chorizo, spenat och pocherat ägg
Läs mer om Majskycklingbröst, vit sparris, Serranoskinka, mandel och torr sherry
Majskycklingbröst, vit sparris, Serranoskinka, mandel och torr sherry
Läs mer om Örtstekt majskycklingfilé med morot, oliver, soltorkade tomat & parmesanost
Örtstekt majskycklingfilé med morot, oliver, soltorkade tomat & parmesanost
Läs mer om Marinerat kycklingbröst med spetskålstzatziki, quinoagryn och aprikoser
Marinerat kycklingbröst med spetskålstzatziki, quinoagryn och aprikoser
Läs mer om Majskycklingbröstfilé i kryddig morotssås med ingefära, yoghurt och koriander
Majskycklingbröstfilé i kryddig morotssås med ingefära, yoghurt och koriander
Läs mer om Grillad Majskycklingbröstfilé med blomkål, druvor, rädisor samt parmesanmajonnäs.
Grillad Majskycklingbröstfilé med blomkål, druvor, rädisor samt parmesanmajonnäs.
Läs mer om Dubbel Majskycklingbröstfilé med salsiccia, rosmarin, vitlök och råstekt potatis
Dubbel Majskycklingbröstfilé med salsiccia, rosmarin, vitlök och råstekt potatis
Läs mer om Citron, vitlök och sardellfyllt Majskycklingbröst