Recept
Gorgonzolafilé med valnötter

Till alla gorgonzola älskar - ni kommer gilla den här såsen.
Tillagningstid:
Antal personer:
Tillagningstid: 30min
Ingredienser
- 4 st Kycklingbröstfiléer
- Smör
- 1 dl Purjolök, finstrimlad
- 1 dl Mjölk
- 2 dl Crème fraiche
- 0.5 dl Konjak
- 1 dl Vitt vin
- 1 st Kycklingbuljongtärning
- 1 msk Brunt farinsocker
- 150 g Gorgonzola
- Valnötter
Tillagning:
-
Bryn filéerna i smör i en stekpanna. Låt eftersteka under lock i 10 min.
-
Fräs purjolöken i smör i en kastrull. Tillsätt övriga ingredienser utom nötterna. Rör om tills osten har smält. Låt såsen småputtra i 10 min.
-
Lägg upp köttet skuret i sneda skivor på ett uppläggningsfat och häll såsen runt om. Dekorera med valnötter.
-
Servera pressad potatis eller klyftpotatis till.
Liknande recept
Läs mer om Bräserad majskycklingfilé med het majskräm och stringfries
Bräserad majskycklingfilé med het majskräm och stringfries
Läs mer om Senapskyckling
Senapskyckling
Läs mer om Persiljefylld kycklingbröstfilé på rotfruktsbädd
Persiljefylld kycklingbröstfilé på rotfruktsbädd
Läs mer om Kycklingfilé med soltorkade tomater & mozzarella
Kycklingfilé med soltorkade tomater & mozzarella
Läs mer om Kycklingfilé i Sambalcrème
Kycklingfilé i Sambalcrème
Läs mer om Ugnsgratinerad kycklingfilé med soltorkade tomater, oliver & basilika
Ugnsgratinerad kycklingfilé med soltorkade tomater, oliver & basilika
Läs mer om Ungsgratinerad kyckling med rökt sidfläsk
Ungsgratinerad kyckling med rökt sidfläsk
Läs mer om Festkyckling i Portvin
Festkyckling i Portvin
Läs mer om Citronglacerade kycklingskivor med Quinoasallad
Citronglacerade kycklingskivor med Quinoasallad
Läs mer om Asiatisk kyckling och nudelsoppa med ingefära, shitake och purjolök