Recept
Grillad kyckling med fetaostkräm & grillad tomatsyrad lök och basilika

Syrad eller picklad lök till grillad kyckling är en riktig höjdare. Toppa med en god fetaostkräm.
Inspiration från Grekland. Testa gärna att byta ut fetaosten mot getost och köp riktigt goda Kalamataoliver!
Tillagningstid:
Antal personer:
Tillagningstid: 20min
Ingredienser
- 6 st Tomater
- 1 burk Kalamataoliver
- 1 st Rödlök, stor
- 1 msk Strösocker
- 2 msk Rödvinsvinäger
- 2 dl Grekisk yoghurt
- 1 pkt Fetaost alt. getost
- 2 msk Olivolja
- 1 kruka Basilika
Tillagning:
-
Skiva löken fint, rör ut sockret i vinägern och tillsätt löken och blanda (kan göras dagen innan).
-
Dela tomaterna och pensla med olivolja. Grilla dem hastigt och låt dem sedan "baka" vidare på svag värme.
-
Mosa osten med en gaffel och rör ner den i yoghurten, ringla över olivolja och smaksätt med svartpeppar.
-
Varva tomaterna med ostkrämen, basilikan, oliver och den syrade löken.
-
Servera tomatsalladen med grillad kyckling ev. lite ruccolasallad eller kokt färskpotatis.
Liknande recept
Läs mer om Fetaostkräm med chili och oregano
Fetaostkräm med chili och oregano
Läs mer om Sweet corn mac n´cheese
Sweet corn mac n´cheese
Läs mer om Sesam- och sojaglaserad rostad potatis
Sesam- och sojaglaserad rostad potatis
Läs mer om Potatissallad med bakade betor och getost
Potatissallad med bakade betor och getost
Läs mer om Grillade kycklingfiléer med bakad minipotatis à la Provencale
Grillade kycklingfiléer med bakad minipotatis à la Provencale
Läs mer om Grillad kycklinglårfilé med pesto rosso
Grillad kycklinglårfilé med pesto rosso
Läs mer om Grillad kyckling med salsa fresca, bönsallad & tortillachips
Grillad kyckling med salsa fresca, bönsallad & tortillachips
Läs mer om Green chili slaw
Green chili slaw
Läs mer om Fattoush – krispig sallad med granatäpple och stekt libabröd
Fattoush – krispig sallad med granatäpple och stekt libabröd
Läs mer om Citrongrillat kycklingspett med rösti