Recept
Grillad kyckling med fetaostkräm & grillad tomatsyrad lök och basilika

Syrad eller picklad lök till grillad kyckling är en riktig höjdare. Toppa med en god fetaostkräm.
Inspiration från Grekland. Testa gärna att byta ut fetaosten mot getost och köp riktigt goda Kalamataoliver!
Tillagningstid:
Antal personer:
Tillagningstid: 20min
Ingredienser
- 6 st Tomater
- 1 burk Kalamataoliver
- 1 st Rödlök, stor
- 1 msk Strösocker
- 2 msk Rödvinsvinäger
- 2 dl Grekisk yoghurt
- 1 pkt Fetaost alt. getost
- 2 msk Olivolja
- 1 kruka Basilika
Tillagning:
-
Skiva löken fint, rör ut sockret i vinägern och tillsätt löken och blanda (kan göras dagen innan).
-
Dela tomaterna och pensla med olivolja. Grilla dem hastigt och låt dem sedan "baka" vidare på svag värme.
-
Mosa osten med en gaffel och rör ner den i yoghurten, ringla över olivolja och smaksätt med svartpeppar.
-
Varva tomaterna med ostkrämen, basilikan, oliver och den syrade löken.
-
Servera tomatsalladen med grillad kyckling ev. lite ruccolasallad eller kokt färskpotatis.
Liknande recept
Läs mer om Loaded potatoes med picklad lök, getost och chili
Loaded potatoes med picklad lök, getost och chili
Läs mer om Grillad kycklingbröstfilé med potatisgratäng
Grillad kycklingbröstfilé med potatisgratäng
Läs mer om Grillad majskycklingfilé med rostad tomatsallad med sardeller, gröna oliver och oregano
Grillad majskycklingfilé med rostad tomatsallad med sardeller, gröna oliver och oregano
Läs mer om Vattenmelon med mynta och chipotle
Vattenmelon med mynta och chipotle
Läs mer om Sesam- och sojaglaserad rostad potatis
Sesam- och sojaglaserad rostad potatis
Läs mer om Romansallad med gurka och krämig japansk dressing
Romansallad med gurka och krämig japansk dressing
Läs mer om Grillad kyckling med tomat, mozzarella & grillad paprika
Grillad kyckling med tomat, mozzarella & grillad paprika
Läs mer om Grillad kyckling med rostad potatissallad & spetspaprika
Grillad kyckling med rostad potatissallad & spetspaprika
Läs mer om Grillad Kyckling med lök & vaxbönsallad Dijonaisse
Grillad Kyckling med lök & vaxbönsallad Dijonaisse
Läs mer om Fattoush – krispig sallad med granatäpple och stekt libabröd