Recept
Grillad kyckling med rostad potatissallad & spetspaprika
En sommarfavorit! Potatissallad med smak av dijonsenap, pickles och persilja.
Tillagningstid:
Antal personer:
Tillagningstid: 35min
Ingredienser
- 1 pkt Kycklingfilébricka eller annan marinerad kyckling
- 8 st Potatis, med skal i 3x3 tärningar
- 2 msk Olivolja
- Salt och peppar
- 1 dl Majonnäs
- 0.5 dl Picklesspad
- 2 msk Dijonsenap
- 3 st Salladslökar, tunt skivade
- 0.5 knippe Persilja, grovt hackade
- 2 st Stjälkselleri, tunt skivade
- 1 dl Pickles, grovt hackade
- 2 st Spetspaprika, stora
Tillagning:
-
Rosta potatisen, vänd i olja i ugn på 225°C tills den fått fin färg, ca 30 min. Salta och peppra.
-
Grilla spetspaprika samtidigt som du grillar kycklingen. Var inte rädd att bränna skalet på paprikan svart. Det är lättare att dra av skalet när den är bränd.
-
Blanda samman den rostade potatisen med resten av ingredienserna till salladen och smaka av.
-
Dela spetspaprikan i fyra delar, servera med den nygrillade kycklingen och salladen.
Liknande recept
Läs mer om Havre-sallad med grillad sparris och ruccoladressing
Läs mer om Havre-sallad med grillad sparris och ruccoladressing
Havre-sallad med grillad sparris och ruccoladressing
Läs mer om Grillad kycklingbröstfilé med potatisgratäng
Läs mer om Grillad kycklingbröstfilé med potatisgratäng
Grillad kycklingbröstfilé med potatisgratäng
Läs mer om Sallad med grillade pickles, dill, fänkål, krutonger och yoghurtdressing
Läs mer om Sallad med grillade pickles, dill, fänkål, krutonger och yoghurtdressing
Sallad med grillade pickles, dill, fänkål, krutonger och yoghurtdressing
Läs mer om Tomat- och bönröra
Läs mer om Tomat- och bönröra
Tomat- och bönröra
Läs mer om Vår goda kycklingburgare
Läs mer om Vår goda kycklingburgare
Vår goda kycklingburgare
Läs mer om BBQ-Chicken Club Sandwich
Läs mer om BBQ-Chicken Club Sandwich
BBQ-Chicken Club Sandwich
Läs mer om Grillade kycklingben med sardell, citron och parmesandipp serveras med dippgrönsaker.
Läs mer om Grillade kycklingben med sardell, citron och parmesandipp serveras med dippgrönsaker.
Grillade kycklingben med sardell, citron och parmesandipp serveras med dippgrönsaker.
Läs mer om Fattoush – krispig sallad med granatäpple och stekt libabröd
Läs mer om Fattoush – krispig sallad med granatäpple och stekt libabröd
Fattoush – krispig sallad med granatäpple och stekt libabröd
Läs mer om Chicken Wings med grillade grönsaker
Läs mer om Chicken Wings med grillade grönsaker
Chicken Wings med grillade grönsaker
Läs mer om Chicken Drumsticks med Thailändsk potatissallad
Läs mer om Chicken Drumsticks med Thailändsk potatissallad