Recept
Grillad kycklinglårfilé med couscous & tomat-russin relish (salsa)

Marinera din egen kycklinglårfilé eller använd Guldfågelns färdigmarinerade kycklinglårfilé med glaze som finns i sommarsortimentet.
Antal personer:
Ingredienser
- 1 pkt Marinerad kycklinglårfilé
- 3 dl Couscous
- 5 dl Vatten (el. kycklingbuljong)
- 1 dl Strimlad salladslök eller gul lök, hackad
- 0.5 dl Basilika, grovt hackad
- 1 msk Olivolja
- Salt och peppar
- 4 st Tomater, tärningar
- 1 dl Gula russin, grovt hackade
- 1 dl Gul lök, finhackad
- 2 msk Äppelcidervinäger
- 1 msk Olivolja
- 1 msk Honung
- Salt och peppar
Tillagning:
-
Tänd grillen. Grilla den marinerade kycklingen.
-
Koka upp vatten/buljong i en kastrull och tillsätt couscous och olja. Dra från värmen. Rör om och lägg på locket. Låt stå i 7-8 min.
-
Hacka ingredienserna till både couscous och relish.
-
Blanda samman tomat, russin, gul lök, vinäger, olja och honung till relishen och smaka av med salt och peppar.
-
Blanda ner lök och basilika i couscousen och smaka av med salt och peppar.
Liknande recept
Läs mer om Havre-sallad med grillad sparris och ruccoladressing
Havre-sallad med grillad sparris och ruccoladressing
Läs mer om Fluffig moussaka med potatis, aubergine och tomat
Fluffig moussaka med potatis, aubergine och tomat
Läs mer om Krämiga vita bönor med tahini, vitlök och citron
Krämiga vita bönor med tahini, vitlök och citron
Läs mer om Rostad auberginekräm med yoghurt, granatäpple och mynta
Rostad auberginekräm med yoghurt, granatäpple och mynta
Läs mer om Vattenmelon med mynta och chipotle
Vattenmelon med mynta och chipotle
Läs mer om Örthummus toppad med rå lök och het paprika
Örthummus toppad med rå lök och het paprika
Läs mer om Picklade grönsaker
Picklade grönsaker
Läs mer om Somrig potatissallad
Somrig potatissallad
Läs mer om Kryddsmör Espanol
Kryddsmör Espanol
Läs mer om Grillad kycklinglårfilé med pesto rosso