Recept
Grillad kycklinglårfilé med couscous & tomat-russin relish (salsa)

Marinera din egen kycklinglårfilé eller använd Guldfågelns färdigmarinerade kycklinglårfilé med glaze som finns i sommarsortimentet.
Antal personer:
Ingredienser
- 1 pkt Marinerad kycklinglårfilé
- 3 dl Couscous
- 5 dl Vatten (el. kycklingbuljong)
- 1 dl Strimlad salladslök eller gul lök, hackad
- 0.5 dl Basilika, grovt hackad
- 1 msk Olivolja
- Salt och peppar
- 4 st Tomater, tärningar
- 1 dl Gula russin, grovt hackade
- 1 dl Gul lök, finhackad
- 2 msk Äppelcidervinäger
- 1 msk Olivolja
- 1 msk Honung
- Salt och peppar
Tillagning:
-
Tänd grillen. Grilla den marinerade kycklingen.
-
Koka upp vatten/buljong i en kastrull och tillsätt couscous och olja. Dra från värmen. Rör om och lägg på locket. Låt stå i 7-8 min.
-
Hacka ingredienserna till både couscous och relish.
-
Blanda samman tomat, russin, gul lök, vinäger, olja och honung till relishen och smaka av med salt och peppar.
-
Blanda ner lök och basilika i couscousen och smaka av med salt och peppar.
Liknande recept
Läs mer om Fetaostkräm med chili och oregano
Fetaostkräm med chili och oregano
Läs mer om Loaded potatoes med picklad lök, getost och chili
Loaded potatoes med picklad lök, getost och chili
Läs mer om Krispig sommarsallad med zaatar och vispad fetaost
Krispig sommarsallad med zaatar och vispad fetaost
Läs mer om Pesto med blandade örter, miso och rostade nötter
Pesto med blandade örter, miso och rostade nötter
Läs mer om Örthummus toppad med rå lök och het paprika
Örthummus toppad med rå lök och het paprika
Läs mer om Sparrisrisotto med citron och pecorino
Sparrisrisotto med citron och pecorino
Läs mer om Grillade kycklingbröstfiléer med grön sparris och stekt tomat
Grillade kycklingbröstfiléer med grön sparris och stekt tomat
Läs mer om Grillad kycklinglårfilé med pesto rosso
Grillad kycklinglårfilé med pesto rosso
Läs mer om Green chili slaw
Green chili slaw
Läs mer om Fattoush – krispig sallad med granatäpple och stekt libabröd