Recept
Grön dröm för vitlöksälskare
En underbar god spenatröra som breds över kycklingfiléerna. Servera med valfria tillbehör!
Tillagningstid:
Antal personer:
Tillagningstid: 30min
Ingredienser
- 4 st Kycklingbröstfiléer
- Salt och peppar
- 200 g Bladspenat
- 8 st Soltorkade tomater
- 4 st Vitlöksklyftor
- 4 krm Salt
- 2 krm Svartpeppar
- 2 msk Olivolja
Tillagning:
-
Skär ett snitt i varje filé så att den blir dubbelt så stor, fläk ut i en stor form, salta och peppra.
-
Mixa spenat , tomater och vitlök i en matberedare. Tillsätt kryddor och olja. Mixa igen några sekunder.
-
Bred spenatröran över köttet. Stek i ugn, 175 grader 15-20 min.
-
Klyftpotatis och en kall yoghurtsås är gott till.
Liknande recept
Läs mer om Ugnsbakad bröstfilé med bakade betor och vispat citrus- och fänkålssmör
Läs mer om Ugnsbakad bröstfilé med bakade betor och vispat citrus- och fänkålssmör
Ugnsbakad bröstfilé med bakade betor och vispat citrus- och fänkålssmör
Läs mer om Chili och paprika kyckling med en kall chilisås
Läs mer om Chili och paprika kyckling med en kall chilisås
Chili och paprika kyckling med en kall chilisås
Läs mer om Kycklingfilé med örter
Läs mer om Kycklingfilé med örter
Kycklingfilé med örter
Läs mer om Kycklingfilé med oliv och grönsaksröra
Läs mer om Kycklingfilé med oliv och grönsaksröra
Kycklingfilé med oliv och grönsaksröra
Läs mer om Kycklingfilé med grönsaksgratäng
Läs mer om Kycklingfilé med grönsaksgratäng
Kycklingfilé med grönsaksgratäng
Läs mer om Herrgårdsfilé
Läs mer om Herrgårdsfilé
Herrgårdsfilé
Läs mer om Hawaiifilé
Läs mer om Hawaiifilé
Hawaiifilé
Läs mer om Fylld kycklingfile med gorgonzola
Läs mer om Fylld kycklingfile med gorgonzola
Fylld kycklingfile med gorgonzola
Läs mer om Ungsgratinerad kyckling med rökt sidfläsk
Läs mer om Ungsgratinerad kyckling med rökt sidfläsk
Ungsgratinerad kyckling med rökt sidfläsk
Läs mer om Festkyckling i Portvin
Läs mer om Festkyckling i Portvin