Hel Majskyckling med bl.a. brynt smör & rostade palsternackor, hasselnötter, Shiitake och druvor
Ingredienser
- 1 st Hel majskyckling
- 3 msk Honung
- 3 msk Soja
- 100 g Brynt smör
- 1 st Citron, rivet skal
- 10 st Kvistar timjan
- 4 st Stora palsternackor, skalade och i klyftor
- 200 st Vindruvor utan kärnor
- 50 st Hasselnötter, rostade och skalade
- 100 g Shiitakesvamp
- 1 dl Kalvfond
- 2 msk Rödvinsvinäger
- Salt
Tillagning:
-
Blanda samman 50 g brynt smör med soja, citronskal, 5 timjankvistar och honung.
-
Tryck in smöret under skinnet på kycklingen och krydda försiktigt med salt. Stoppa in kycklingen i mitten av ugnen vid 225°C i 10 minuter, sänk sedan värmen till 200°C.
-
Lägg palsternackorna i samman ugnsform som kycklingen och låt allt steka klart i ugnen ca 45 minuter, ös kycklingen och palsternackorna då och då med fettet som bildas i formen.
-
Stek shiitakesvampen hastigt i varm stekpanna och tillsätt hasselnötter och druvor. Toppa palsternackorna vid servering med svamp/druvfräset, garnera med timjankvistar.
-
Koka upp kalvfond och blanda med 50 g brynt smör och rödvinsvinäger, krydda med rikligt av svartpeppar och servera som vinaigrette till kycklingen.
Liknande recept
Läs mer om Hel timjan- och citronmajskyckling med rostad purjopotatis
Hel timjan- och citronmajskyckling med rostad purjopotatis
Läs mer om Helrostad vitlöks- och paprikasmörad majskyckling med krämig tomatrisoni
Helrostad vitlöks- och paprikasmörad majskyckling med krämig tomatrisoni
Läs mer om Helrostad majskyckling med smörbakad spetskål och chorizostekt svamp
Helrostad majskyckling med smörbakad spetskål och chorizostekt svamp
Läs mer om Indonesisk kycklinggratäng
Indonesisk kycklinggratäng
Läs mer om Ratatouille kyckling
Ratatouille kyckling
Läs mer om Kyckling på potatisbädd
Kyckling på potatisbädd
Läs mer om Fylld ugnstekt kyckling med parmesan och örter
Fylld ugnstekt kyckling med parmesan och örter
Läs mer om Hel Majskyckling med syrlig kålsallad & sojamajonnäs
Hel Majskyckling med syrlig kålsallad & sojamajonnäs
Läs mer om Glaserade Majskycklingben med frisk kålsallad
Glaserade Majskycklingben med frisk kålsallad
Läs mer om Dragonkyckling i ugn