Majskycklingfilé med risotto på chorizo, paprika & rosmarin
Ingredienser
- 4 st Majskycklingbröstfiléer
- 8 st Kvistar rosmarin
- 2 st Citroner
- Salt och peppar
- Olivolja till stekning
- 4 dl Risottoris
- 2 st Gula lökar, finhackade
- 100 g Röd paprika, rostad, fint tärnad
- 200 g Färsk Chorizo, urtagen ur fjälstret, grovt hackad
- 100 g Parmesanost, riven
- 8 dl Kycklingbuljong, varm
- 75 g Smör
Tillagning:
-
Krydda kycklingfiléerna med salt och peppar och stek dem gyllene i hög värme i smör och olivolja i stekpanna. Låt även rosmarinkvistarna steka med tills de är krispiga , lyft upp dem och kycklingbrösten.
-
Stek kycklingen klar i ugn 125°C till en innertemperatur av 72°C. Stek citronerna mörkbruna i stekpannan.
-
Fräs gul lök och ris genomskinligt i oljan i en kastrull. Tillsätt chorizo och fräs någon minut och tillsätt sedan kycklingbuljongen pö om pö och rör under tiden, koka riset på medelvärme.
-
När riset är nästintill färdigt tillsätt paprika, smör och parmesanost. Låt stå någon minut och smaka av med salt och peppar.
-
Skiva upp kycklingen och lägg den på risotton, plocka av de friterade gröna bladen från rosmarinen och strössla över kycklingen. Avsluta med en klyfta stekt citron.
Liknande recept
Läs mer om Bräserad majskycklingfilé med het majskräm och stringfries
Bräserad majskycklingfilé med het majskräm och stringfries
Läs mer om Parmesanpanerad majskycklingbröstfilé med krämig polenta och vitlöksbakade tomater
Parmesanpanerad majskycklingbröstfilé med krämig polenta och vitlöksbakade tomater
Läs mer om Majskycklingbröst, vit sparris, Serranoskinka, mandel och torr sherry
Majskycklingbröst, vit sparris, Serranoskinka, mandel och torr sherry
Läs mer om Ugnsstekt Majskycklingbröstfilé på grillat bröd med ärtor, parmesan & mynta
Ugnsstekt Majskycklingbröstfilé på grillat bröd med ärtor, parmesan & mynta
Läs mer om Stekt majskycklingbröstfilé m cocktailtomater, fetaost, tapenade
Stekt majskycklingbröstfilé m cocktailtomater, fetaost, tapenade
Läs mer om Marinerat kycklingbröst med spetskålstzatziki, quinoagryn och aprikoser
Marinerat kycklingbröst med spetskålstzatziki, quinoagryn och aprikoser
Läs mer om Majskycklingpaj med grön sparris, parmesan och sallad på rädisor
Majskycklingpaj med grön sparris, parmesan och sallad på rädisor
Läs mer om Majskycklingbröstfilé i kryddig morotssås med ingefära, yoghurt och koriander
Majskycklingbröstfilé i kryddig morotssås med ingefära, yoghurt och koriander
Läs mer om Dubbelbröst av majskyckling med honung, nötter, cidersås & spenat
Dubbelbröst av majskyckling med honung, nötter, cidersås & spenat
Läs mer om Dubbel Majskycklingbröstfilé med salsiccia, rosmarin, vitlök och råstekt potatis