Antal personer:
Tillagningstid: 30min
Ingredienser
- 4 st Kycklingbröstfiléer
- 3 mskq Sesamolja
- Olivolja
- Salt och peppar
- 1 bit Purjolök, ca 10 cm
- 250 g Mozzarella
- 2 st Tomater
- 12 st Oliver
- Olivolja
- Färsk basilika
Tillagning:
-
Skär köttet i tunna skivor. Pensla skivorna med sesamolja. Låt vila kallt i 30 min.
-
Skär purjo, ost och tomater i tunna skivor.
-
Stek köttet och löken snabbt i olja. Salta och peppra.
-
Varva kött, lök, ost, tomater och oliver i en ugnsfast form. Droppa lite olivolja över. Gratinera i ugn, 225°C ca 10 min.
-
Vid servering strös färska basilikablad över. Nybakat bröd och ett glas rött vin smakar gott till.
Liknande recept
Läs mer om Ugnsbakad bröstfilé med bakade betor och vispat citrus- och fänkålssmör
Ugnsbakad bröstfilé med bakade betor och vispat citrus- och fänkålssmör
Läs mer om Röd kycklingsoppa
Röd kycklingsoppa
Läs mer om Tvådelad kycklingfilé i asiatisk marinad & nudelsallad
Tvådelad kycklingfilé i asiatisk marinad & nudelsallad
Läs mer om Kycklingstroganoff
Kycklingstroganoff
Läs mer om Kycklingfilé med soltorkade tomater & mozzarella
Kycklingfilé med soltorkade tomater & mozzarella
Läs mer om Kycklingfilé i Sambalcrème
Kycklingfilé i Sambalcrème
Läs mer om Kycklingfilé i Cider och Senap
Kycklingfilé i Cider och Senap
Läs mer om Grillad Tvådelad filé m. citrusgrillad spetskål & honungsyoghurt
Grillad Tvådelad filé m. citrusgrillad spetskål & honungsyoghurt
Läs mer om Grillad kycklingfilé med Cous cous och örter
Grillad kycklingfilé med Cous cous och örter
Läs mer om Chili & Cashewstekta innerfiléer med mango- och currybulgur & ingefära yoghurt