Recept
Pesto med blandade örter, miso och rostade nötter

En god pesto som tillbehör till en god grillmiddag hör till. Eller varför inte blanda den i pasta och servera till grillad kyckling.
En riktigt umamibomb som passar till det mesta!
Tillagningstid:
Antal personer:
Tillagningstid: 10min
Ingredienser
- 1 pkt Marinerade kycklinglårfiléer Green Chili BBQ
- 75 g Rostad mandel
- 1 dl Olivolja
- 1.5 msk Vit miso
- 2 st Vitlöksklyftor
- 50 g Blandade örter (blad, t.ex. basilika, persilja, oregano)
- Salt
- 0.5 st Citron, saft
Tillagning:
-
Mixa samman alla ingredienser till en slät pesto.
-
Smaka av med salt och förvara i lufttät burk i kylskåp med lite olivolja på ytan. Där håller den 1-2 veckor.
Liknande recept
Läs mer om Snabb Caesar-flirtande sallad med yoghurtdressing smaksatt med sardell, citron och vitlök
Snabb Caesar-flirtande sallad med yoghurtdressing smaksatt med sardell, citron och vitlök
Läs mer om Krispig sommarsallad med zaatar och vispad fetaost
Krispig sommarsallad med zaatar och vispad fetaost
Läs mer om Mac ´n cheese med ostbågar, koriander & salladslök
Mac ´n cheese med ostbågar, koriander & salladslök
Läs mer om Krämig potatissallad med jalapeño, pumpakärnor och parmesan
Krämig potatissallad med jalapeño, pumpakärnor och parmesan
Läs mer om Hasselbackspotatis med rosmarin, citron & vitlök
Hasselbackspotatis med rosmarin, citron & vitlök
Läs mer om Tomat- och bönröra
Tomat- och bönröra
Läs mer om Salladsklyftor med blue cheese-dressing och bacon
Salladsklyftor med blue cheese-dressing och bacon
Läs mer om Coleslaw
Coleslaw
Läs mer om Sesam- och sojaglaserad rostad potatis
Sesam- och sojaglaserad rostad potatis
Läs mer om Somrig potatissallad