Recept
Pesto med blandade örter, miso och rostade nötter

En god pesto som tillbehör till en god grillmiddag hör till. Eller varför inte blanda den i pasta och servera till grillad kyckling.
En riktigt umamibomb som passar till det mesta!
Tillagningstid:
Antal personer:
Tillagningstid: 10min
Ingredienser
- 1 pkt Marinerade kycklinglårfiléer Green Chili BBQ
- 75 g Rostad mandel
- 1 dl Olivolja
- 1.5 msk Vit miso
- 2 st Vitlöksklyftor
- 50 g Blandade örter (blad, t.ex. basilika, persilja, oregano)
- Salt
- 0.5 st Citron, saft
Tillagning:
-
Mixa samman alla ingredienser till en slät pesto.
-
Smaka av med salt och förvara i lufttät burk i kylskåp med lite olivolja på ytan. Där håller den 1-2 veckor.
Liknande recept
Läs mer om Snabb Caesar-flirtande sallad med yoghurtdressing smaksatt med sardell, citron och vitlök
Snabb Caesar-flirtande sallad med yoghurtdressing smaksatt med sardell, citron och vitlök
Läs mer om Krämiga vita bönor med tahini, vitlök och citron
Krämiga vita bönor med tahini, vitlök och citron
Läs mer om Grillad sparris i soja-fläder-dressing
Grillad sparris i soja-fläder-dressing
Läs mer om Krämig potatissallad med jalapeño, pumpakärnor och parmesan
Krämig potatissallad med jalapeño, pumpakärnor och parmesan
Läs mer om Örthummus toppad med rå lök och het paprika
Örthummus toppad med rå lök och het paprika
Läs mer om BBQ-Chicken Club Sandwich
BBQ-Chicken Club Sandwich
Läs mer om Picklade grönsaker
Picklade grönsaker
Läs mer om Grillad kyckling med sötpotatissallad med apelsinvinägrett
Grillad kyckling med sötpotatissallad med apelsinvinägrett
Läs mer om Kryddsmör Espanol
Kryddsmör Espanol
Läs mer om Krispig sallad med bluecheese dressing och rostade valnötter