Ugnsstekt Majskycklingbröstfilé på grillat bröd med ärtor, parmesan & mynta
Ingredienser
- 4 st Majskycklingbröstfiléer
- 4 st Skivor surdegsbröd
- 4 dl Gröna ärtor
- 1 st Citron, skalet + 1 msk citronsaft
- 50 g Smör
- 1 dl God olivolja
- 1 st Bananschalottenlök, finhackad
- 1 st Kruka färsk mynta, grovt hackad
- 100 g Parmesanost, riven eller Pecorino
- Salt och nymalen svartpeppar
Tillagning:
-
Krydda kycklingen med salt och peppar och gnid in med en skvätt olivolja. Baka kycklingen i ugn på 200°C till en innertemperatur av 68°C. Tag ut ur ugnen och låt vila tills termometern visar 72°C.
-
Fräs schalottenlöken i 50 g smör och resterande olivolja på låg värme, tillsätt ärtor och fräs tills allt är varmt.
-
Mosa ärtorna med en gaffel till grovt mos och smaksätt med citronskal och juice, grovhackad mynta och parmesanost (spara lite ost och mynta till uppläggning) smaka av med salt.
-
Grilla eller rosta brödet ganska hårt så att det får god smak och mycket karaktär.
-
Skiva kycklingen och bygg sedan en smörgås: först bröd, sen lite ärtkompott, sedan kycklingskivor och toppa sen med ärtkompott, lite mynta och riven parmesanost samt nymalen svartpeppar och god olivolja.
Liknande recept
Läs mer om Bräserad majskycklingfilé med het majskräm och stringfries
Bräserad majskycklingfilé med het majskräm och stringfries
Läs mer om Parmesanpanerad majskycklingbröstfilé med krämig polenta och vitlöksbakade tomater
Parmesanpanerad majskycklingbröstfilé med krämig polenta och vitlöksbakade tomater
Läs mer om Citronmajskyckling, pasta med dragon- smörsås, grön sparris & rostade hasselnötter
Citronmajskyckling, pasta med dragon- smörsås, grön sparris & rostade hasselnötter
Läs mer om Toast på majskycklingfilé med chorizo, spenat och pocherat ägg
Toast på majskycklingfilé med chorizo, spenat och pocherat ägg
Läs mer om Majskycklingbröst, vit sparris, Serranoskinka, mandel och torr sherry
Majskycklingbröst, vit sparris, Serranoskinka, mandel och torr sherry
Läs mer om Örtstekt majskycklingfilé med morot, oliver, soltorkade tomat & parmesanost
Örtstekt majskycklingfilé med morot, oliver, soltorkade tomat & parmesanost
Läs mer om Helstekt majskyckling med citron och timjanglace, rostad vitlöksgrädde, tomat, sparris och lök
Helstekt majskyckling med citron och timjanglace, rostad vitlöksgrädde, tomat, sparris och lök
Läs mer om Grillad Majskycklingbröstfilé med blomkål, druvor, rädisor samt parmesanmajonnäs.
Grillad Majskycklingbröstfilé med blomkål, druvor, rädisor samt parmesanmajonnäs.
Läs mer om Dubbelbröst av majskyckling med honung, nötter, cidersås & spenat
Dubbelbröst av majskyckling med honung, nötter, cidersås & spenat
Läs mer om Dubbel Majskycklingbröstfilé med salsiccia, rosmarin, vitlök och råstekt potatis