Recept
Grillad kyckling med melonsallad & myntasås

Melonsallad och myntasås tillsammans med en marinerad grillad kyckling. Vilken härlig kombo!
Tillagningstid:
Antal personer:
Tillagningstid: 20min
Ingredienser
- 0.5 st Vattenmelon, 2x2 kuber
- 0.5 st Fänkålsstånd, i tunna skivor
- 1 st Rödlök, liten, tunt skivad
- 1 st Jalapeño, färsk, tunt skivad
- 1 dl Syltlökar, halverade
- 1 knippe Färsk mynta, grovt hackad
- 1 st Lime
- 2 msk Olivolja
- 150 g Chevré eller fetaost
- Salt och peppar
- 2 dl Grekisk/turkisk yoghurt
- 1 knippe Färsk mynta, finhackad
- Salt och peppar
Tillagning:
-
Grilla kycklingen från vårt Rakt Ner på Grillen-sortiment.
-
Gör sedan salladen genom att blanda samman vattenmelon, fänkål, rödlök, jalapeño, syltlök, mynta, lime och olivolja och smaka av med salt & nymald svartpeppar. Toppa med osten.
-
Gör såsen genom att blanda yoghurt, mynta och smaka av med salt och peppar.
-
Servera salladen och såsen med den ny grillade kycklingen.
Liknande recept
Läs mer om Snabb Caesar-flirtande sallad med yoghurtdressing smaksatt med sardell, citron och vitlök
Snabb Caesar-flirtande sallad med yoghurtdressing smaksatt med sardell, citron och vitlök
Läs mer om Tomatsallad med vitlöksolja, Burrata och krispig panko
Tomatsallad med vitlöksolja, Burrata och krispig panko
Läs mer om Krämig potatissallad med jalapeño, pumpakärnor och parmesan
Krämig potatissallad med jalapeño, pumpakärnor och parmesan
Läs mer om Salladsklyftor med blue cheese-dressing och bacon
Salladsklyftor med blue cheese-dressing och bacon
Läs mer om Coleslaw
Coleslaw
Läs mer om Sparrisrisotto med citron och pecorino
Sparrisrisotto med citron och pecorino
Läs mer om Picklade grönsaker
Picklade grönsaker
Läs mer om Grillad kycklingklubba med italiensk kesosallad
Grillad kycklingklubba med italiensk kesosallad
Läs mer om Citrusig grynsallad med melon och habanero
Citrusig grynsallad med melon och habanero
Läs mer om Asien ketchup