Kyckling i grön curry med ingefära och citrongräs
Ingredienser
- 850 g Kycklingben
- 2 msk Neutral olja
- 40 g Färsk ingefära, skalad
- 2 st Vitlöksklyfta
- 6 st Cocktailtomater
- 2 st Bananschalottenlök
- 3 st Stjälkar citrongräs
- 2 msk Grön thai curry pasta (mer om du vill ha starkare)
- 0.5 dl Fisksås
- 2 burkar Kokosmjölk
- 1 tsk Strösocker
- 5 dl Utspädd kycklingbuljong (fond, tärning eller koka egen)
- 1 st Röd mild chili
- 100 g Sockerärtor
- 4 st Stjälkar salladslök
- 100 g Haricots vertes, kokta (al dente)
- 1 kruka Koriander
- 0.5 st Lime, saften
- 2 tsk Sesamolja
- 2 msk Japansk soja
- Kokt jasminris
Tillagning:
-
Hacka vitlök, schalottenlök och ingefära fint. Dunka till citrongräsen med skaftet på en kniv, det hjälper smakerna att frigöras. Strimla dem fint. Dela tomaterna på mitten.
-
Hetta upp en stor gryta med olja och fräs lök, vitlök, ingefära och citrongräs i ett par min under omrörning. Tillsätt currypasta och tomater och fortsätt fräsa under omrörning ett par min.
-
Tillsätt fisksås, socker, kokosmjölk och buljong och lägg ner kycklingbenen. Koka upp och låt småkoka under lock i ca 25 min, rör om då och då under tiden. Smaka av med salt och tillsätt strimlad, urkärnad chili.
-
Strimla sockerärtor och salladslök fint. Hacka koriandern och blanda allt med haricot verts samt en dressing på limesaft, sesamolja och japansk soja. Servera salladen till curryn och nykokt jasminris.
Liknande recept
Läs mer om Kycklingrullader med bacon & parmesan
Kycklingrullader med bacon & parmesan
Läs mer om Tomatbräserad majskycklinglår med tomat, persilja, citron och piri piri
Tomatbräserad majskycklinglår med tomat, persilja, citron och piri piri
Läs mer om Örtpanerad kycklingfilé med potatis- och pumpamos smaksatt med parmesan och syrade rädisor
Örtpanerad kycklingfilé med potatis- och pumpamos smaksatt med parmesan och syrade rädisor
Läs mer om Spansk kycklingpaj
Spansk kycklingpaj
Läs mer om Rosmarin- och dijonsenapsbräserad kycklingfilé
Rosmarin- och dijonsenapsbräserad kycklingfilé
Läs mer om Maharadjans filé
Maharadjans filé
Läs mer om Kycklingklassiker
Kycklingklassiker
Läs mer om Kycklinggryta med sting
Kycklinggryta med sting
Läs mer om Gryta med majskycklinglårfilé med paprika, potatis, tomat, örter, spiskummin och fetaost
Gryta med majskycklinglårfilé med paprika, potatis, tomat, örter, spiskummin och fetaost
Läs mer om Glaserade Majskycklingben med frisk kålsallad