Panzanella med tomat, grillad paprika, rostad mandel och basilika
Ingredienser
- 1 pkt Marinerad Kycklingfilébricka
- 500 g tomater, skurna i grova bitar
- 1 tsk salt
- 4 st tjocka skivor ljust surdegsbröd, 2-3 dagar gammalt. Är brödskivorna små kan du gärna använda fler skivor.
- 1 liten vitlöksklyfta
- 0.5 dl god olivolja
- 0.5 msk färskpressad citronsaft
- 0.5 dl grovhackad basilika, hårt packad
- 2 st grillade, inlagda paprikor (köp färdiga på burk)
- 1 dl rostad, hackad mandel
- 25 g parmesan
Tillagning:
-
Lägg tomaterna i en skål, krydda med salt.
-
Blanda och massera tomaterna lätt med handen för att släppa ut de goda safterna. Låt stå i rumstemperatur i minst 20 min.
-
Rosta under tiden brödet i ugn eller stekpanna tills brödet är ordentligt rostat och krispigt.
-
Gnid in brödet med vitlöksklyftan. Låt svalna och bryt i mindre bitar.
-
Skär paprikorna i mindre bitar och blanda ner, tillsammans med olivoljan och citronsaften, i tomaterna som ska ha släppt ifrån sig vätska i skålen.
-
Vänd ner bröd och örter.
-
Blanda noga och låt stå i ca 10 min så brödet får dra åt sig av vätskan från tomaterna samt oljan.
-
Tillsätt därefter basilika, mandel och riven parmesan och blanda samman.
-
Smaka av med salt och peppar och servera tillsammans med den grillade kycklingen genast.
Liknande recept
Läs mer om Havre-sallad med grillad sparris och ruccoladressing
Havre-sallad med grillad sparris och ruccoladressing
Läs mer om Snabb Caesar-flirtande sallad med yoghurtdressing smaksatt med sardell, citron och vitlök
Snabb Caesar-flirtande sallad med yoghurtdressing smaksatt med sardell, citron och vitlök
Läs mer om Krämiga vita bönor med tahini, vitlök och citron
Krämiga vita bönor med tahini, vitlök och citron
Läs mer om Grillad sparris i soja-fläder-dressing
Grillad sparris i soja-fläder-dressing
Läs mer om Krämig sallad med rädisor, bittra blad och äpple
Krämig sallad med rädisor, bittra blad och äpple
Läs mer om Romansallad med gurka och krämig japansk dressing
Romansallad med gurka och krämig japansk dressing
Läs mer om Potatissallad med bakade betor och getost
Potatissallad med bakade betor och getost
Läs mer om Krispig sallad med bluecheese dressing och rostade valnötter
Krispig sallad med bluecheese dressing och rostade valnötter
Läs mer om Grillfilé Sandwich med tomat & coleslaw
Grillfilé Sandwich med tomat & coleslaw
Läs mer om Fattoush – krispig sallad med granatäpple och stekt libabröd