Njut av sommarens guldstunder vid grillen
Äntligen är den här – grillsäsongen med allt det goda det innebär. På Guldfågeln har vi gjort det extra enkelt för dig att njuta sommaren alla guldstunder vid grillen med vår färska Svenska kyckling, marinerad med läckra smaker och redo att grillas direkt ur förpackningen!

Grillat är Guld!
Vi tror det är många som håller med oss! För visst är sommarens alla grillkvällar något alldeles extra? Det är helt enkelt något speciellt med de goda dofterna och smakerna och möjligheterna att variera sig i oändlighet. Vet du inte vad du ska servera till den nygrillade kycklingen? Vi har samlat våra allra bästa recept på goda tillbehör på den här sidan så att du enkelt kan upptäcka dina egna favoriter. Vet du inte hur du ska grilla kycklingen? lugn. vi har såklart även samlat enkla grilltips för dig att följa, så du kan grilla med allra bästa resultat och smak. Lycka till!

Med Rakt-Ner-på-grillen blir det gott varje gång
Att lyckas med grillning handlar om att få till den perfekta balansen mellan smak och saftighet, och med våra färdigmarinerade kycklingdelar blir det enkelt att uppnå just detta. Oavsett om du väljer bröstfilé, lårfilé, vingar eller kycklingben, tar du bara kycklingen direkt ur förpackningen och lägger den på grillen – utan att behöva oroa dig för marinering eller förberedelser. Allt är klart för att grillas till perfektion.
Med våra olika kycklingdelar får du variation på grillen – varje del har sina egna förutsättningar för bästa resultat till exempel grillas bröstfiléerna snabbt på hög värme, medan kycklingben och lårfiléer kräver lite längre tid för att bli genomstekta. Genom att följa våra enkla grilltips får du alltid en saftig och smakrik kyckling, perfekt grillad utan krångel!

Sommarens Grillsortiment
Marinerad tvådelad kycklingfilé grillkrydda med glaze Läs mer om Marinerad tvådelad kycklingfilé grillkrydda med glaze
Marinerad kycklinglårfilé Green Chili BBQ Läs mer om Marinerad kycklinglårfilé Green Chili BBQ
Marinerad kycklingfilébricka Läs mer om Marinerad kycklingfilébricka
BBQ Jalapeño marinerad kycklingbröstfilé Läs mer om BBQ Jalapeño marinerad kycklingbröstfilé
Marinerade Buffalo Wings med glaze Läs mer om Marinerade Buffalo Wings med glaze
Marinerade kycklingben storpack Läs mer om Marinerade kycklingben storpack
Så lyckas du med kyckling på grillen
1. Välj Grill

2. Förbered Grillen

3. Ha inte för bråttom

4. Kolla temperaturen
5. Använd vår glaze
6. Rätt tillbehör

Recept på goda tillbehör
Citrusig grynsallad med melon och habanero

Green chili slaw

Fattoush – krispig sallad med granatäpple och stekt libabröd
Potatissallad med bakade betor och getost

BBQ-Chicken Club Sandwich

Fetaostkräm med chili och oregano
Panzanella med tomat, grillad paprika, rostad mandel och basilika

Krämiga vita bönor med tahini, vitlök och citron

Fluffig moussaka med potatis, aubergine och tomat
Snabb Caesar-flirtande sallad med yoghurtdressing smaksatt med sardell, citron och vitlök

Havre-sallad med grillad sparris och ruccoladressing

Grillad sparris i soja-fläder-dressing
Grillad majs med misomajonnäs, salladslök och rostade sesamfrön
Loaded potatoes med picklad lök, getost och chili

Krämig sallad med rädisor, bittra blad och äpple
Rostad auberginekräm med yoghurt, granatäpple och mynta

Tomatsallad med vitlöksolja, Burrata och krispig panko

Hasselbackspotatis med rosmarin, citron & vitlök
Krämig potatissallad med jalapeño, pumpakärnor och parmesan
Krispig sommarsallad med zaatar och vispad fetaost

Mac ´n cheese med ostbågar, koriander & salladslök
Grillad majskycklingfilé med rostad tomatsallad med sardeller, gröna oliver och oregano
Sallad med grillade pickles, dill, fänkål, krutonger och yoghurtdressing

Pesto med blandade örter, miso och rostade nötter
Salladsklyftor med blue cheese-dressing och bacon
Örthummus toppad med rå lök och het paprika
