SOMMARENS

GRILLSORTIMENT

Färdigmarinerad Svensk kvalitetskyckling med spännande och läckra smaker! Redo att grillas direkt från förpackningen. Lätt, snabbfixat och otroligt gott!

Rakt ner på grillen bara!

Den goda smaken har vi redan fixat!
Svensk färsk kvalitetskyckling, färdigmarinerad med spännande och läckra smaker, redo att grillas direkt ur förpackningen. Enklare och godare kan det knappast bli. Alla kan hitta sina favoriter i vårt sortiment av grillprodukter. Är ni många? inga problem, allt är färdigt för att läggas direkt på grillen. Så bjud in familj och vänner och duka upp med läckra tillbehör. Ni kan ju alltid prata om att kyckling är klimatsmart val också under grillsäsongen. Eller om hur gott det är!

Mer recept & inspiration

Läs mer
VÅRA BÄSTA GRILLTIPS

FÖRBERED GRILLEN

En fin glödbädd är det viktigaste, kolen ska ha en askgrå färg innan du lägger på köttet – det tar ca 30-45 min. Använd gärna lock för att ge kycklingen jämn värme. Har du gasolgrill så se till att den blir ordentligt varm innan du lägger på kycklingen.
VÅRA BÄSTA GRILLTIPS

INDIREKT GRILLTEKNIK

Kycklingen blir bäst om den först grillas på riktigt hög värme och sedan flyttas till en mindre het del av grillen. Tekniken kallas för indirekt grillning och gör att bitarna blir både knapriga och genomstekta utan att brännas. Vänd inte kycklingbitarna i onödan. Kycklingen måste hinna få en fin stekyta innan den vänds.
VÅRA BÄSTA GRILLTIPS

GLAZE OCH TEMPERATUR

Vänta med att pensla på glazen tills köttet är nästan färdiggrillat. Passa köttet när du har penslat på glazen så att det inte bränns. Rätt temperatur för kyckling varierar mellan 72-82°C beroende på vilken del av kycklingen du grillar. Kyckling med ben 82°C och kyckling utan ben 72°C, använd stektermometer för bästa resultat. Lycka till!

Goda grilltillbehör

Citrusig grynsallad med melon och habanero

20min
0
(0)

Green chili slaw

20min
5
(1)

Fattoush – krispig sallad med granatäpple och stekt libabröd

30min
3.3
(3)

Potatissallad med bakade betor och getost

30min
4
(1)

BBQ-Chicken Club Sandwich

20min
5
(1)

Fetaostkräm med chili och oregano

15min
3.9
(22)

Panzanella med tomat, grillad paprika, rostad mandel och basilika

20min
5
(2)

Krämiga vita bönor med tahini, vitlök och citron

30min
4.2
(5)

Fluffig moussaka med potatis, aubergine och tomat

60min
4.7
(6)

Snabb Caesar-flirtande sallad med yoghurtdressing smaksatt med sardell, citron och vitlök

5
(6)

Havre-sallad med grillad sparris och ruccoladressing

4.5
(2)

Grillad sparris i soja-fläder-dressing

20min
4.3
(6)

Grillad majs med misomajonnäs, salladslök och rostade sesamfrön

25min
4.7
(3)

Loaded potatoes med picklad lök, getost och chili

45min
4.1
(12)

Krämig sallad med rädisor, bittra blad och äpple

20min
3.5
(4)

Rostad auberginekräm med yoghurt, granatäpple och mynta

30min
3.5
(2)

Tomatsallad med vitlöksolja, Burrata och krispig panko

60min
4.1
(23)

Hasselbackspotatis med rosmarin, citron & vitlök

55min
4.3
(60)

Krämig potatissallad med jalapeño, pumpakärnor och parmesan

30min
3.5
(25)

Krispig sommarsallad med zaatar och vispad fetaost

30min
3.8
(4)

Mac ´n cheese med ostbågar, koriander & salladslök

40min
3.9
(53)

Grillad majskycklingfilé med rostad tomatsallad med sardeller, gröna oliver och oregano

25min
4.5
(12)

Sallad med grillade pickles, dill, fänkål, krutonger och yoghurtdressing

30min
5
(2)

Pesto med blandade örter, miso och rostade nötter

10min
0
(0)

Salladsklyftor med blue cheese-dressing och bacon

20min
0
(0)

Örthummus toppad med rå lök och het paprika

15min
0
(0)

Vattenmelon med mynta och chipotle

10min
2.3
(3)

Sparrisrisotto med citron och pecorino

30min
0
(0)