svenska
GRILL-HITS!
Upptäck dina smakfavoriter i sommar!
Sommar, sol och ljumma kvällar – dags att samla familj och vänner runt grillen. Med vår färdigmarinerade kyckling kommer ni igång direkt, allt är förberett för nya härliga smakupplevelser. Duka gärna upp till en liten buffé med såser och sallader som sätter extra fart på smaklökarna.
Vill du prova något nytt? Titta då efter vår Grillbricka Buffalo Style, våra Marinerade majskycklingbröstfiléer Summer BBQ eller våra Marinerade Kycklinglårfiléer Criolla BBQ. Visst har vi alla längtat, och nu är det dags!
Mer recept & inspiration
Läs merVÅRA BÄSTA GRILLTIPS
FÖRBERED GRILLEN
En fin glödbädd är det viktigaste, kolen ska ha en askgrå färg innan du lägger på köttet – det tar ca 30-45 min. Använd gärna lock för att ge kycklingen jämn värme. Har du gasolgrill så se till att den blir ordentligt varm innan du lägger på kycklingen.
VÅRA BÄSTA GRILLTIPS
INDIREKT GRILLTEKNIK
Kycklingen blir bäst om den först grillas på riktigt hög värme och sedan flyttas till en mindre het del av grillen. Tekniken kallas för indirekt grillning och gör att bitarna blir både knapriga och genomstekta utan att brännas. Vänd inte kycklingbitarna i onödan. Kycklingen måste hinna få en fin stekyta innan den vänds.
VÅRA BÄSTA GRILLTIPS
GLAZE OCH TEMPERATUR
Vänta med att pensla på glazen tills köttet är nästan färdiggrillat. Passa köttet när du har penslat på glazen så att det inte bränns. Rätt temperatur för kyckling varierar mellan 72-82°C beroende på vilken del av kycklingen du grillar. Kyckling med ben 82°C och kyckling utan ben 72°C, använd stektermometer för bästa resultat. Lycka till!