GRILLA MED GULDSMAK!

Årets grillsäsong är säkert extra efterlängtad. Att kunna laga mat och umgås utomhus känns också mer passande än någonsin. På Guldfågeln har vi ägnat det senaste året till att förbereda säsongens grillprodukter med marinader som gör det både enkelt och gott att komma igång direkt. Vårt grillsortiment är fyllt med spännande och sommar-fräscha smaker och på vår hemsida hittar du massor med inspiration på goda tillbehör som höjer smakupplevelsen ännu mer. Att det dessutom är bättre för klimatet att grilla kyckling kan man ju, om man vill, också räkna till god smak. Visst behöver vi alla en ny smak på livet i sommar.

Goda grilltillbehör

Hasselbackspotatis med rosmarin, citron & vitlök

55min
4.2
(53)

Krämig potatissallad med jalapeño, pumpakärnor och parmesan

30min
3.5
(16)

Krispig sommarsallad med zaatar och vispad fetaost

30min
4.5
(2)

Mac ´n cheese med ostbågar, koriander & salladslök

40min
3.9
(49)

Grillad majskycklingfilé med rostad tomatsallad med sardeller, gröna oliver och oregano

25min
4.5
(11)

Sallad med grillade pickles, dill, fänkål, krutonger och yoghurtdressing

30min
5
(2)

Pesto med blandade örter, miso och rostade nötter

10min
0
(0)

Salladsklyftor med blue cheese-dressing och bacon

20min
0
(0)

Örthummus toppad med rå lök och het paprika

15min
0
(0)

Vattenmelon med mynta och chipotle

10min
5
(1)

BBQ-Chicken Club Sandwich

20min
5
(1)

Sparrisrisotto med citron och pecorino

30min
0
(0)

Mer recept & inspiration

Läs mer
VÅRA BÄSTA GRILLTIPS

FÖRBERED GRILLEN

En fin glödbädd är det viktigaste, kolen ska ha en askgrå färg innan du lägger på köttet – det tar ca 30-45 min. Använd gärna lock för att ge kycklingen jämn värme. Har du gasolgrill så se till att den blir ordentligt varm innan du lägger på kycklingen.
VÅRA BÄSTA GRILLTIPS

INDIREKT GRILLTEKNIK

Kycklingen blir bäst om den först grillas på riktigt hög värme och sedan flyttas till en mindre het del av grillen. Tekniken kallas för indirekt grillning och gör att bitarna blir både knapriga och genomstekta utan att brännas. Vänd inte kycklingbitarna i onödan. Kycklingen måste hinna få en fin stekyta innan den vänds.
VÅRA BÄSTA GRILLTIPS

GLAZE OCH TEMPERATUR

Vänta med att pensla på glazen tills köttet är nästan färdiggrillat. Passa köttet när du har penslat på glazen så att det inte bränns. Rätt temperatur för kyckling varierar mellan 72-82°C beroende på vilken del av kycklingen du grillar. Kyckling med ben 82°C och kyckling utan ben 72°C, använd stektermometer för bästa resultat. Lycka till!