SOMMARENS

GRILLSORTIMENT

Färdigmarinerad Svensk kvalitetskyckling med spännande och läckra smaker! Redo att grillas direkt från förpackningen. Lätt, snabbfixat och otroligt gott!

Rakt ner på grillen bara!

Den goda smaken har vi redan fixat!
Svensk färsk kvalitetskyckling, färdigmarinerad med spännande och läckra smaker, redo att grillas direkt ur förpackningen. Enklare och godare kan det knappast bli. Alla kan hitta sina favoriter i vårt sortiment av grillprodukter. Är ni många? inga problem, allt är färdigt för att läggas direkt på grillen. Så bjud in familj och vänner och duka upp med läckra tillbehör. Ni kan ju alltid prata om att kyckling är klimatsmart val också under grillsäsongen. Eller om hur gott det är!

VÅRA BÄSTA GRILLTIPS

FÖRBERED GRILLEN

En fin glödbädd är det viktigaste, kolen ska ha en askgrå färg innan du lägger på köttet – det tar ca 30-45 min. Använd gärna lock för att ge kycklingen jämn värme. Har du gasolgrill så se till att den blir ordentligt varm innan du lägger på kycklingen.
VÅRA BÄSTA GRILLTIPS

INDIREKT GRILLTEKNIK

Kycklingen blir bäst om den först grillas på riktigt hög värme och sedan flyttas till en mindre het del av grillen. Tekniken kallas för indirekt grillning och gör att bitarna blir både knapriga och genomstekta utan att brännas. Vänd inte kycklingbitarna i onödan. Kycklingen måste hinna få en fin stekyta innan den vänds.
VÅRA BÄSTA GRILLTIPS

GLAZE OCH TEMPERATUR

Vänta med att pensla på glazen tills köttet är nästan färdiggrillat. Passa köttet när du har penslat på glazen så att det inte bränns. Rätt temperatur för kyckling varierar mellan 72-82°C beroende på vilken del av kycklingen du grillar. Kyckling med ben 82°C och kyckling utan ben 72°C, använd stektermometer för bästa resultat. Lycka till!

Goda grilltillbehör