Guldfågelns

majskyckling

Tommy Myllymäki har sedan lanseringen tagit fram goda och inspirerande recept med våra majskycklingprodukter.

Matglädje med Tommy Myllymäki

SÅ SKA DET SE UT. Jag kan fortfarande känna en lyckokänsla när jag plockar ut en hel gyllene majskyckling från ugnen. Särskilt första gången jag skapat ett nytt recept. Med Guldfågelns saftiga och smakrika majskyckling som utgångspunkt har jag nu tagit fram fem nya möjligheter att njuta av kyckling. I år har jag valt att göra två recept på helstekt majskyckling – prova – det är alltid trevligt att samlas kring en hel kyckling vid middagsbordet. Här finns också nya recept på bröstfilé, lårfilé och dubbel bröstfilé med nya smaker och upplevelser – allt från asiatisk touch till italienska influenser. Lägg gärna tid på att få till en vacker uppläggning, det höjer upplevelsen och sätter fart på smaklökarna. Så lycka till, jag tror jag kan lova dig många lyckliga miner runt bordet redan vid första tuggan.

Majskycklingrecept

Fänkålsstekt majskyckling med vårgrönt, spenat och rucola

60min
4
(3)

Frasigt majskycklinglår med misomajonnäs och 2 sorters kål

25min
3.7
(3)

Majskycklingbröst, vit sparris, Serranoskinka, mandel och torr sherry

120min
4.5
(4)

Toast på majskycklingfilé med chorizo, spenat och pocherat ägg

30min
3.7
(22)

Tomatbräserad majskycklinglår med tomat, persilja, citron och piri piri

25min
3.1
(17)

Majskyckling­köttbullar med parmesan, persilja, vitlök och citron i tomatsås

40min
0
(0)

Majskyckling­lårfilé i panna

20min
4.5
(4)

Majskyckling­lårfilé med pasta

20min
3
(1)

Majskycklingfilé med risotto på chorizo, paprika & rosmarin

40min
0
(0)

Spett av majskyckling­lårfilé med honung, soja, sesam, vitlök och svamp

25min
0
(0)

Helstekt Majskyckling med apelsin, peppar, pumpa och lök

70min
0
(0)

Helstekt majskyckling med citron och timjanglace, rostad vitlöksgrädde, tomat, sparris och lök

70min
4
(4)

Hel ugnsrostad majskyckling med sparris och hollandaisesås med mandel & olivolja

60min
1
(1)

Majskycklingpaj med grön sparris, parmesan och sallad på rädisor

40min
0
(0)

Sjuden hel Majskyckling

60min
0
(0)

Ugnsstekt Majskyckling­bröstfilé på grillat bröd med ärtor, parmesan & mynta

30min
0
(0)

Ugnstekt Majskyckling­klubba med jordärtskocka, dragon & mandel

65min
0
(0)

Örtstekt majskycklingfilé med morot, oliver, soltorkade tomat & parmesanost

25min
3.5
(4)

Asiatisk taco med majskycklingfärs

20min
5
(1)

Citron, vitlök och sardellfyllt Majskycklingbröst

45min
0
(0)

Dubbel Majskyckling­bröstfilé med salsiccia, rosmarin, vitlök och råstekt potatis

60min
0
(0)

Glaserade Majskycklingben med frisk kålsallad

0
(0)

Dubbelbröst av majskyckling med honung, nötter, cidersås & spenat

60min
5
(1)

Grillad Majskyckling­bröstfilé med blomkål, druvor, rädisor samt parmesanmajonnäs.

40min
0
(0)

Helstekt majskyckling med fänkål, honung & svartpeppar

60min
2.4
(5)

Hel Majskyckling med syrlig kålsallad & sojamajonnäs

60min
0
(0)

Helstekt majskyckling med rostad sallad av grönkål, potatis, dill, valnötter & broccoli

60min
0
(0)

Alla är överens, både stjärnkockar och vi vanliga konsumenter: Majskyckling är en delikatess. Den har en härlig gyllengul färg som den får av att fodret delvis består av majs. Köttet blir saftigt och har en viss sötma, vilket gör majskycklingen extra smakrik. Alla våra majskycklingar kommer från vårt eget kläckeri och har fötts upp av noggrant utvalda uppfödare från Småland. En god kyckling börjar med en god uppväxt och våra majskycklingar har det bra i sina uppvärmda stallar där de går fritt på kutterspån med tillgång till vatten och foder. Lite lyckligare helt enkelt.